Η Μάντυ Περσάκη σου δίνει τα κίνητρα να γυμναστείς αυτο το χειμώνα

7 Posted by - September 25, 2014 - Pilates

Κάθε χρόνο, οι μήνες που συνήθως όλοι ξεκινούν να αγχώνονται και μιλούν για τη γυμναστική, είναι ο Μαϊος και ο Ιούνιος. Πόσο πιο ήρεμοι θα νιώθετε, αν όταν έρθει ξανά καλοκαίρι είστε ήδη γυμνασμένοι, δυνατοί και σε τέλεια φυσική κατάσταση? Χωρίς το άγχος για το πως θα βγείτε στην παραλία .
Το «πως» θα βγούμε στην παραλία και το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να μας απασχολεί. Οι άνθρωποι εγκλωβιζόμαστε στην ανησυχία του τι θα πουν οι άλλοι για το σώμα μας, για τις δυνατότητές μας, για τον χαρακτήρα μας.

Θα σας πρότεινα, αυτό το χειμώνα, να κάνετε τη διαφορά. Να ξεκινήσετε από σήμερα μικρές, καθημερινές προσπάθειες, χωρίς μεγάλη πίεση, να φτιάξετε τον εαυτό που έχετε ονειρευτεί.

Πρωτίστως επιλέξτε να κάνετε κάτι που σας αρέσει πραγματικά και όχι κάτι που θα κάνατε κατ΄ αναγκαστικά. Σίγουρα για να βάλουμε τον εαυτό μας σε ένα καινούριο πρόγραμμα, χρειάζεται πειθαρχία μέχρι να συνηθίσουμε τα καινούρια δεδομένα.
Μόνο με αυτό τον τρόπο όμως, οι συνήθειες θα γίνουν τρόπος ζωής. Η μορφή άσκησης που θα επιλέξετε δεν έχει καμία σημασία, αρκεί να έχετε την έγκριση του γιατρού σας και δίπλα σας κάποιον έμπειρο και πιστοποιημένο ειδικό να σας επιβλέπει.

Ένα επιπλέον κίνητρο είναι να επιλέξετε να κάνετε κάτι μαζί με αγαπημένα σας πρόσωπα , φίλους σας, το αγόρι σας, τον άντρα σας, ώστε να τους παροτρύνεται ή να σας παροτρύνουν.

Βάλτε στόχο να βελτιώσετε τη διατροφή σας σταδιακά και χωρίς πίεση, υιοθετήστε σωστές συνήθειες όπως, να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, χυμούς, πολύ νερό, «πράσινα» προϊόντα και μην ξεχνάτε το πρωινό με δημητριακά ολικής άλεσης καθώς και τα ενδιάμεσα γεύματα.

Μη ξεχνάτε να επιβραβεύεται τον εαυτό σας όταν επιτυγχάνεται ένα στόχο, καθώς και να ξεκουράζεστε όταν νιώθετε πίεση.

Μάντυ Περσάκη

MANDY 1καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, διπλωματούχος στην ειδικότητα Pilates
http://www.mandypersaki.gr/

Ψαρών 2 Ν. Σμύρνη, 210 9018969-210 9018939
Κυπρίων Αγωνιστών 45 Άλιμος, 210 9802052
Πλαπούτα 39 & Ροδοπόλεως 73 Ελληνικό,210 9639320

No comments

Leave a reply