Εύα Χανταβά: Ένα κορίτσι με πάθος που δεν σταματά ποτέ

6 Posted by - September 20, 2015 - Motivation

Δυνατή αθλήτρια και ωραία γυναίκα. Έκανε το όνειρο του μπαμπά της – και στη συνέχεια και δικό της – πραγματικότητα, κατακτά τον κόσμο μέσα από τις επιτυχίες της και δεν σταματά ποτέ. Η Έυα Χανταβά, στα 25 της είναι ένα από τα πιο γνωστά κορίτσια στο χώρο του βόλει, μέλος της εθνικής ομάδας, έχοντας αρκετούς τίτλους στο ενεργητικό της και διεκδικώντας κάθε άνοδο στην καριέρα της είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ρουμανία, μέλος της ομάδας «Ταργκοβίτσε» και είναι σε ρυθμό προετοιμασίας για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στις 10 Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα της είναι σκληρό και εμείς μαθαίνουμε πως μεγάλωσε ένα κορίτσι με στόχο να μην τα παρατάει ποτέ αλλά να γίνεται ολοένα και καλύτερη!

 

- Γιατί βόλεϊ; Πως θυμάσαι τα πρώτα σου χρόνια σε αυτό;

Το Βόλεϊ ήταν το όνειρο του πατέρα μου απο πολύ μικρή. Πριν ακόμη γεννηθώ ήθελε το πρώτο του παιδί γίνει βολεϊμπολίστας-ρια, έτσι λοιπόν από πολύ μικρή ηλικία με έβαλε σ αυτόν τον χώρο και εμένα και άρχισε σιγά σιγά να μου αρέσει πάρα πολύ.

 

- Πόσο πάθος χρειάζεται για να είσαι καλός σε αυτό;

Για μένα δεν υπάρχει ποσότητα, το βόλεϊ είναι το πάθος μου!

chatava2

- Πόσο εύκολο ήταν να φτάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο; 

Δεν ήταν καθόλου εύκολο, χρειάζεται να αφήσεις πολλά πράγματα πίσω, να κάνεις πολλές θυσίες και απαιτεί πολύ σκληρούς αγώνες, όχι μονό εντός γηπέδων αλλά κυρίως και με τον εαυτό σου. Πρέπει να μάθεις να είσαι δυνατός και να αντιμετωπίζεις και τα έσω αλλά και τα έξω με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και υπομονή!

 

- Περιέγραψε μας μια ημέρα μιας βολεϊμπολίστας;

Το πρωί μόλις ξυπνήσω θα πάρω το πρωινό μου, ξυπνάω πάντα 1 με 1μιση ώρα πριν την πρωινή προπόνηση, θα πάω στην προπόνηση που θα είναι περίπου 2 με 2μιση ώρες και μετά από λίγη ώρα θα πάρω το μεσημεριανό μου! Πάντα επιλέγω να κοιμάμαι πριν από την απογευματινή προπόνηση περίπου 1μιση ώρα γιατί αυτό με κάνει να αισθάνομαι πιο φρέσκια στην απογευματινή!Μόλις ξυπνήσω περίπου 1μιση με 2 ώρες πριν την απογευματινή θα πιω τον καφέ μου μαζί με κάτι σαν σνακ και θα πάω στην προπόνηση! Η απογευματινή κρατάει περίπου 2 μίση ώρες.. Μετά θα πάω σπίτι να πάρω το βραδινό μου και να κοιμηθώ έπειτα από λίγη ώρα. Όταν είμαι στο εξωτερικό επιλέγω να πηγαίνω με συμπαίκτριες να φάμε κάτι γιατί και το να είσαι όλη την ώρα μόνος σου, δεν είναι πολύ όμορφο! Όπως και να έχει μετά το βραδινό είμαι ή μιλάω με άτομα δικά μου και μετά από κανένα 2ωρο κοιμάμαι έτσι ώστε να είμαι έτοιμη για την επόμενη μέρα που θα είναι περίπου παρόμοια.

 

Τι ακριβώς επιλέγεις να τρως;

Όταν είμαι σε περίοδο προετοιμασίας και αγώνων είμαι πολύ αυστηρή με το διατροφικό μου πρόγραμμα! Θέλω να είμαι καλά μέσα στο γήπεδο και αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το θέμα διατροφής και ξεκούρασης! Φυσικά υπάρχουν και ”free” μέρες για να μην ξεσπάω σε κακή διατροφή αργότερα!

Αυτά που επιλέγω να τρώω είναι συνήθως άφθονη σαλάτα με κρέας ή κοτόπουλο και πολύ λίγους υδατάνθρακες γιατί εμένα προσωπικά μου προσθέτουν λίπος. Δεν θα έλεγα πως όταν είμαι σε περίοδο ξεκούρασης χαλάω την ισορροπία μου στο φαγητό. Σίγουρα θα φάω κάτι παραπάνω αλλά πάντα με μέτρο!

 

- Όταν κάνεις «ατασθαλία», ποια μπορεί να είναι αυτή;

Η ατασθαλία μου είναι τα γλυκά. Μου αρέσουν παρά πολύ αλλά καταφέρνω να τα τρώω με μετρό!

 

- Από πού παίρνεις ενέργεια; 

Από την οικογένεια μου φυσικά, από πολύ κοντινούς μου φίλους και ανθρώπους που γνωρίζουν τις καταστάσεις είτε είναι βόλεϊ, είτε είναι στην προσωπική μου ζωή και έχουν να μου δώσουν ένα πάτημα οποιοδήποτε κ αν είναι αυτό!

 

- Πόσο σκληρή είναι η προπόνηση;

Αρκετά σκληρή θα έλεγα!

 

- Επειδή είσαι γυναίκα, τι είναι αυτό που προσέχεις περισσότερο για την εικόνα σου;

Τα πάντα! Όλη μου την εικόνα γενικώς! Το ότι είμαστε αθλήτριες δεν σημαίνει κάτι διαφορετικό. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να προσέχω την εικόνα μου όπως φυσικά όλες οι γυναίκες αθλήτριες, είτε εντός είτε εκτός γηπέδων! Δεν έχει να κάνει αυτό με το αγωνιστικό κομμάτι! Εννοείται πως πάντα είμαι φουλ συγκεντρωμένη σ αυτό που πρέπει να κάνω και εννοείται πως εν ώρα παιχνιδιού είναι το τελευταίο που με απασχολεί!

chatava4

- Πόσο «ενδιαφέρουσα» φαίνεται μια βολεϊμπολίστρια στους άνδρες;

Το βόλεϊ όπως και το beach volley και το τένις, πιστεύω ότι στις γυναίκες θεωρούνται από τα πιο ”σέξι” αθλήματα! Οπότε για κάθε άνδρα μια βολειμπολίστρια όπως με ρωτάς τώρα, είναι ενδιαφέρουσα.

 

- Τι θα πρότεινες σε όσες θα ήθελαν να είχαν ένα σώμα σαν το δικό σου;

Συστηματική προπόνηση! Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα βόλεϊ αλλά μπορούν οι γυναίκες να ασχολούνται με κάποιο άθλημα ή να κάνουν κολύμπι το όποιο γυμνάζει όλο το σώμα ή να πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Παράλληλα να προσέχουν έστω κ λίγο τη διατροφή τους!

 

- Τι στόχους έχεις βάλει για το μέλλον; Όλα γυρίζουν γύρω από το βόλει;

Ναι, σ αυτή τη χρονική περίοδο που βρίσκομαι, όλοι μου οι στόχοι είναι γύρω από το Βόλεϊ! Θα ήθελα να κάνω μια καλή κ αξιοπρεπή καριέρα στο εξωτερικό! Αυτός είναι ο στόχος μου!

chatava3

No comments

Leave a reply