Ομορφιά και Υγεία: Πότε πρέπει να πετάξω τα προϊόντα του νεσεσέρ μου;

1 Posted by - September 9, 2018 - Beauty

Όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά τέσσερα και μάλιστα μεγάλα, είναι τα νεσεσέρ που βρίσκονται στο συρτάρι μου και κρύβουν μέσα τους δεκάδες προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά, τα οποία χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου για να διατηρήσω άψογη την εικόνα μου.

Κι ενώ ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται –μιας και λόγω επαγγέλματος θα πρέπει να είμαι ενημερωμένη και να δοκιμάζω όλο και περισσότερα προϊόντα- δεν ξεχνώ ποτέ, ότι όλες αυτές οι συσκευασίες έχουν επάνω τους γραμμένη μια πολύ σημαντική ημερομηνία. Την ημερομηνία λήξης τους, που δεν πρέπει να την αγνοείς ούτε εσύ!

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με οτιδήποτε καταναλώνεις, έτσι και με τα προϊόντα ομορφιάς, η διάρκεια της «ζωής» τους είναι πολύ συγκεκριμένη.

Η αντίστροφη μέτρηση για ένα προϊόν ξεκινά τη στιγμή που θα το ανοίξεις για να το χρησιμοποιήσεις. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπολογίζεις, ότι μπορείς να το εφαρμόζεις στο πρόσωπο ή το υπόλοιπο σώμα σου, για το χρονικό διάστημα που αναγράφεται με την εξής μορφή: Πχ. 12Μ

Η παραπάνω σήμανση είναι γνωστή ως ημερομηνία PAO (Period After Opening). Το 12Μ σημαίνει πως το προϊόν παραμένει ασφαλές για 12 μήνες από τη στιγμή που θα το ανοίξεις, όμως μην ξεχνάς ότι εξίσου καθοριστικό ρόλο για την καλή κατάσταση ενός προϊόντος παίζει το μέρος στο οποίο το έχεις φυλάξει αλλά και ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιείς, μιας και μια συχνή επαφή του περιεχομένου με τα χέρια, είναι πιθανό να αλλοιώσει τα συστατικά του και τη σύνθεση του πολύ νωρίτερα.

Ειρήνη Διαμαντακίδου
Beauty Editor
just.irene@hotmail.gr

diamadakidou

No comments

Leave a reply