Σε ταλαιπωρεί η ορθοστασία; 4 συμβουλές να την αντιμετωπίσεις!

7 Posted by - October 19, 2014 - Health

Τις περισσότερες φορές η κακή εργονομική θέση, προκύπτει εξαιτίας της παρατεταμένης καθιστής θέσης που υιοθετούν οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και όσους η όρθια στάση αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, όπως πωλητές, χειριστές μηχανημάτων κ.ά.

Συμβουλές που θα κάνουν τη καθημερινότητά σας περισσότερη ανώδυνη και αποδοτική:

1. Υιοθετείστε τον σωστό τύπο στάσης με τον οποίο θα εκπνέετε σωστά.
Πολύ συχνά τα άτομα που υποφέρουν από την ορθοστασία δεν εκτελούν σωστά την εκπνοή λόγω κόπωσης ή αδυναμίας. Η σωστή εκπνοή βοηθά στην αποσυμφόρηση από τα συμπτώματα που εμφανίζονται στα γόνατα, στα πόδια, στη πλάτη στον αυχένα και στους ώμους.

2. Φορέστε άνετα υποδήματα.
Προτιμήστε υποδήματα τα οποία δεν είναι στενά και αφήνουν χώρο στα δάχτυλα να κινούνται και επιλέξτε εκείνα τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 5 εκ. και προτιμήστε κάλτσες βαμβακερές ή μάλλινες και όχι nylon, ώστε να επιτρέπετε στα πόδια σας να «αναπνέουν». Απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ώστε να κατασκευάσει για τις ατομικές σας ανάγκες το ιδανικό ορθοτικό πέλμα, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στη σωστή κατανομή των φορτίων στο σώμα.

3. Εναλλάξτε όποτε είναι δυνατό την καθιστή με την όρθια θέση.
Μετακινηθείτε, κάντε κάποιες διατάσεις προκειμένου να μεταφερθεί το βάρος σας, σταθείτε με το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, όχι μια στο ένα μια στο άλλο. Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε χρόνο να καθίσετε, αν στέκεστε όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και ένα σκαμπό μπορεί να σας ανακουφίσει αν δεν το επιτρέπει η εργασία σας. Ωστόσο είναι σημαντικό να το διαπραγματευτείτε με τον εργοδότη σας διότι αποτελεί ζήτημα υγείας.

4. Δυναμώστε την πλάτη σας
Κάντε ασκήσεις οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της πλάτης και στη διατήρηση της ευελιξίας. Μορφές άσκησης όπως yoga και pilates προσφέρουν στήριξη και ενδυνάμωση.

Χόρτσας Άγγελος

being_005Διπλωματούχος Φυσιοθεραπευτής
Διπλωματούχος Προπονητής Ακαδημιών Ποδοσφαίρου (Uefa C)
Προπονητής ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ (Κ12)
Υπεύθυνος Αποκατάστασης και Ενδυνάμωσης του PERFORMANCE PROS https://www.facebook.com/performpros?ref=bookmarks
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974071323
Email: achortsas10@gmail.com

No comments

Leave a reply