Γιατί τόσο μέλι; Πάρε ενέργεια, χάσε κιλά, κοιμήσου καλύτερα, διώξε τον πόνολαιμο και την κακή αναπνοή

3 Posted by - March 3, 2015 - Health

Το μέλι είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με μεγάλα οφέλη για την υγεία μας. Αναζωογονεί το δέρμα, βοηθάει στην απώλεια βάρους, δίνει ενέργεια, ενώ βοηθάει μέχρι κι στον πονόλαιμο.

Το μέλι μπορείς να προσθέσεις παντού. Από το πρωινό, τα σνακ μέσα στην ημέρα, όπως επίσης να το χρησιμοποιήσεις ως αντικατάστατο τις ώρες που έχεις ανάγκη από ένα γλυκό.

1. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας με φυσικό τρόπο
Αν θέλεις να αυξήσεις τα επίπεδα της ενέργειας σου, πρόσθεσε μέλι στη διατροφή σου. Είναι ο πιο φυσικός τρόπο για να πάρεις περισσότερη ενέργεια. Βάλε ένα κουταλάκι μέλι στο τσάι σου ή ακόμα σε μια κούπα νερό. Το μέλι ενδείκνυται και πριν την προπόνηση ειδικά αν σκοπεύουμε, να έχουμε μια σκληρή προπόνηση.

2. Μια καλή θεραπεία για τον πονόλαιμο
Αν έχεις πονόλαιμο, το μέλι είναι το «φάρμακο» σου. Μπορείς να φας πολλά κουταλάκια του γλυκού μέλι, ενώ μπορείς να το συνδυάσεις με λίγο αλάτι ή ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα
Το μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που μας βοηθούν να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ειδικά αν καταναλώνεται με λεμόνι. Αν βρίσκεσαι συχνά σε χώρους όπου ενδεχομένως υπάρχουν μικρόβια, δοκίμασε να πίνεις καθημερινά μια κούπα τσάι με λεμόνι και μέλι..

4. Βοηθάει στην απώλεια βάρους
Το μέλι μπορεί να σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά. Επέλεξε το με ζεστό νερό και το χυμό λεμονιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν αυτό το μίγμα το πρωί και λένε ότι τους βοηθά. Μη ξεχνάς όμως ότι θα πρέπει να καταναλώνεις μέλι με μέτρο.

5. Βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα
Αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς, προσθέστε λίγο μέλι σε μια κούπα ζεστό γάλα και πιες το πριν πας για ύπνο. Το μέλι βοηθάει να μείνουμε χαλαροί και ήρεμοι.

6. Καταπολεμά το Hangover
To μέλι είναι ικανό μπορεί να μας πάρει τον πονοκέφαλο; Το μέλι περιέχει φυσικά σάκχαρα που συμβάλλουν στην επιτάχυνση της οξείδωσης του αλκοόλ από το συκώτι. Έτσι, βάζοντας λίγο μέλι σε ένα smoothie με γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι μπορείς να βρεις και πάλι τον εαυτό σου.

7. Διώξε την κακή αναπνοή
Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα κακής αναπνοής παρά το γεγονός ότι βουρτσίζεις τα δόντια σου καθημερινά, δοκίμασε να φας ένα κουταλάκι μέλι με κανέλα. Θα δεις ότι θα καταπολεμήσεις την κακή αναπνοή σε χρόνο μηδέν.

 

No comments

Leave a reply