Γιώργος Μπινιάρης: “Η υπομονή και η επιμονή μας δείχνουν τον δρόμο”

45 Posted by - August 22, 2017 - Motivation

Ο Γιώργος Μπινιάρης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το kickboxing, όταν ήταν μόλις 7 ετών και για τα επόμενα 7 χρόνια αγωνιζόταν και κέρδιζε τίτλους. Όμως ένας τραυματισμός στην ηλικία των 14, τον κράτησε εκτός των αγωνιστικών rings για περίπου δυο χρόνια. Η επιστροφή του όμως στην αγωνιστική δράση συνοδεύτηκε από δύο πρώτες θέσεις στους διασυλλογικούς αγώνες.

Στην ηλικία των 18, ο Γιώργος άλλαξε μια μεγάλη σελίδα στην ζωή του, καθώς έφυγε από την επαρχία και μετέβη στην Αθήνα όπου υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, οπότε και άλλαξε σύλλογο με τον Αθλητικό Σύλλογο Ηρακλή Πειραιά, να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του.

Απο τα 18 εως τα 23 προπονούταν για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Σε αυτό το διάστημα έγινε και η επανένωση με τον πρώτο του προπονητή, τον Δημήτρη Σαμιώτη και την σχολή SAM CAMP MUAI TAI. Όμως λίγο καιρό πριν τους αγώνες, ο Γιώργος υπέστη έναν δεύτερο τραυματισμό, αυτή την φορά στον ώμο του, ο οποίος του στέρησε την συμμετοχή του στους αγώνες για τους οποίους προπονούταν. Ο Γιώργος ξεπέρασε και τον δεύτερο τραυματισμό της καριέρας του, όμως λίγο καιρό αφού είχε επιστρέψει στις προπονήσεις, ένας τρίτος τραυματισμός, αυτή την φορά στο ισχίο του, τον άφησε και πάλι εκτός.

Η επιμονή και η υπομονή που επέδειξε ο Γιώργος  καθ’ όλη την αγωνιστική του καριέρα, δεν του επέτρεψε να το βάλει κάτω και έτσι  επέστρεψε για τα καλά πλέον στην αγωνιστική δράση! Καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή του, έπαιξε και η γνωριμία σταθμός με τον Στέλιο Πολίτη, προπονητή της σχολής ZEN – FIghting Club Aμαρουσίου.

Ο Γιώργος, έχοντας πλέον τον Στέλιο Πολίτη στο πλευρό του, επιστρέφει στα rings, πιο δυνατός και πιο έτοιμος από ποτέ και έχοντας θέσει επίσης τους υψηλότερους στόχους της καριέρας του.

1. Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το kickBoxing;

«H ενασχόλησή μου με το kick box ξεκίνησε το 1998 και σε ηλικία μόλις 7 ετών»

2. Πως βλέπει ένα παιδί το κικ μποξ σε μικρή ηλικία;

«Το kickboxing στα μάτια ενός μικρού παιδιού φαντάζει τρομερό και πολύ εντυπωσιακό που σε κάνει να πιστεύεις οτι είσαι σούπερ ήρωας».

3. Πριν το 2000 αυτό το άθλημα ήταν σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα. Γιατί επέλεξες αυτό ανάμεσα σε τόσες πολεμικές τέχνες ;

«Κατάγομαι από μια μικρή επαρχία της Πελοποννήσου, το πόρτο χέλι και εδώ είχαμε μόνο μια σχολή στην οποία έκαναν kick box. Αν και ακόμα και τώρα να έπρεπε να διαλέξω, πάλι το kick box θα επέλεγα γιατί είναι η πιο ολοκληρωμένη απο τις πολεμικές τέχνες».

4. Πόσο σκληρή μπορεί να είναι η προπόνηση;

«Η προπόνηση διαφέρει ανάλογα με τους στόχους του κάθε αθλητή. Όταν θέλεις απλά να γυμναστείς, είναι σε υποφερτά πλαίσια. Όταν μπαίνει στην μέση ο πρωταθλητισμός, απαιτούνται σκληρές θυσίες και τρομερό πρόγραμμα».

21040794_10210001742221463_953881143_n

5. Τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να μεταβεί από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό;

«Για να μεταβεί κάποιος από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό, πρέπει κάποιος να έχει αρχικά μεγάλη υπομονή και να είναι σίγουρος ότι αυτό είναι που θέλει να κάνει. Δεύτερον, πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει αρκετές θυσίες γιατί το να είσαι πρωταθλητής απαιτεί αρκετές θυσίες και τρίτον, να είσαι αφοσιωμένος στο άθλημα».

6. Ήσουν μόλις 14 ετών όταν ήρθε ο πρώτος μεγάλος τραυματισμός. Τι νιώθει ένα παιδί σε αυτή την ηλικία όταν ξαφνικά του εμφανίζεται ένας μεγάλος τραυματισμός. Πως το αντιμετώπισες;

«Στην δική μου ηλικία, ένας τόσο μεγάλος τραυματισμός όπως αυτός που ειχα εγώ και απαιτούσε χειρουργική επέμβαση, ήταν ένα δύσκολο κομμάτι. Σίγουρα το πρώτο χέρι το έχει η ψυχολογία, οπότε επειδή εγώ είχα την ψυχολογική υποστήριξη των γονιών μου, παρόλο που κάποια στιγμή νόμιζα οτι όλα τελείωσαν, οι δικοί μου ήταν εκεί για εμένα και είδα οτι με την επιμονή και την υπομονή και την αγάπη μου για το άθλημα, είδα οτι μπορώ να συνεχίσω και να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Για ένα παιδί αυτό είναι λίγο δύσκολο, οπότε η ψυχολογική υποστήριξη είναι το παν».

7. Ποιες είναι οι θυσίες που πρέπει να κάνει κάποιος για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα; 

«Οι θυσίες που απαιτούνται για να ασχοληθεί κάποιος με το άθλημα είναι αρκετές και σε αρκετά επίπεδα. Σε επίπεδο προσωπικής ζωής, σε επίπεδο ελεύθερου χρόνου και γενικότερα, δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για εσένα ούτε για βόλτες με φίλους ή κοπέλες. Είναι καθαρά το άθλημα. Πρωί βράδυ προπονήσεις και προσοχή στην διατροφή σου
για να είσαι στα σωστά κιλά».

8. Το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά κάνουν έναν αθλητή του KickBoxingνα καταφέρει τους στόχους του; 

«Το ταλέντο σίγουρα παίζει ρόλο σε κάθε άθλημα, όμως όπως και σε όλα τα αθλήματα κατά την άποψή μου, η σκληρή δουλειά είναι που κάνει τον καλό αθλητή. Γιατί στο kick boxing για να καταφέρεις τους στόχους σου πρέπει να έχεις πείσμα και αφοσίωση στον στόχο σου και να δουλεύεις πολύ. Οπότε μόνο το ταλέντο δεν σε κάνει πρωταθλητή».

21013320_10210001742301465_1167923449_n

9. Μια συμβουλή για νέους ανερχόμενους αθλητές του kickbox ;
«Η συμβουλή μου στους ανερχόμενους αθλητές του kick box είναι να το κάνουν γιατί το αγαπάνε και όχι γιατί είναι μόδα ή ζήλεψαν απο κάποιον φίλο τους. Να έχουν υπομονή και επιμονή και να μην το βάλουν ποτέ κάτω, ακόμα και αν τους πουν κάποιοι οτι δεν είναι ικανοί».

10. Θέλεις να προσθέσεις κάτι;
«Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Δημήτρη Σαμιώτη και το SAM CAMP που είναι η σχολή με την οποία ξεκίνησα, είναι εκείνη που με μύησε σε όλο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον δάσκαλο Στέλιο Πολίτη για τις ευκαιρίες που μου έχει δώσει και για την πολύ μεγάλη ευκαιρία που μου δίνει τώρα να ξεκινήσω πάλι και να πετύχω τους στόχους μου, όλη την αγωνιστική ομάδα του ZEN FIGHTING CLUB ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ και φυσικά τον πολύ καλό μου φίλο και παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Μπούκη».

10565029_1048062238587181_2292694400923171409_nΤσιρογιάννης Θωμάς 

Δημοσιογράφος

 

No comments

Leave a reply