Αγάπησε το σώμα σου, προσδιόρισε τον στόχο και κάνε την άσκηση τρόπο ζωής

32 Posted by - November 2, 2016 - Motivation

Το να ξεκινήσεις ξαφνικά την γυμναστική, μπορεί να φαντάζει και λίγο… τρομακτικό. Πόσοι άνθρωποι παραμένουν αδρανείς, στην συνήθεια τους να μην κάνουν τίποτα για τον εαυτό τους και το σώμα τους; Πόσοι είναι αυτοί που διαχωρίζουν τις ομάδες ανθρώπων, σε αυτούς που μπορούν – που το έχουν – και σε αυτούς που δεν είναι για άθληση; Στην πραγματικότητα, η αλήθεια σε αυτό υπάρχει, στην περίπτωση που θα θέλαμε, απλώς να καταφέρουμε κάτι που είναι ακραίο για τα δεδομένα μας. Πχ. Να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, δια μαγείας. Να είμαστε ευλύγιστοι και δυνατοί δια μαγείας. Να τρέχουμε 10χμλ σαν να γεννηθήκαμε δρομείς. Από την άλλη, είναι ακραίο επίσης, να μην κάνουμε τίποτα επειδή δεν μεγαλώσαμε μέσα σε ένα στάδιο.

Ο κυριότερος λόγος που οι περισσότεροι δεν ασκούνται, είναι ο φόβος. Η αγωνία για το τι θα συμβεί αν δεν τα καταφέρουν. Η άγνοια της δύναμης τους. Η μη υπομονή κατά το διάστημα της δημιουργίας, της φυσικής κατάστασης, η δυσκολία της αναπνοής, η σύγκριση με τους υπόλοιπους, όπως και η άρνηση αυτού του είδους κούρασης ή «πόνου».

Βασική σύγχυση – λάθος – είναι, όταν ο στόχος είναι κυρίως η απώλεια βάρους και έπειτα το να είμαστε υγιείς.

Αυτόματα, κυριαρχεί το άγχος να κατέβει αριθμό η ζυγαριά, να μετράμε τις ημέρες που αυτό θα γίνει πραγματικότητα, να αγκομαχούμε με κάθε τρόπο- χωρίς να μας ενδιαφέρει ο λόγος που κάνουμε το κάθε τι – και στην περίπτωση που είμαστε έστω και λίγο πιστοί και καταφέρουμε κάτι, τα παρατάμε. Αυτή η περίπτωση, μπορεί να θεωρηθεί εν μέρει η καλή πλευρά, καθώς υπάρχει και η άλλη που παρά το πείσμα να γίνουμε πιο αδύνατοι, η άσκηση μετατρέπεται σε «εχθρό» και τα παρατάμε.

Στόχος μας είναι το wellness. Ένας τρόπος ζωής με στόχο να είμαστε καλύτεροι στο σύνολο μας και υγιείς.

Πώς θα ξεπεράσουμε τον φόβο και θα γίνουμε υγιείς και ισχυροί; Πρέπει απλώς να μάθουμε να περνάμε καλά. Να διασκεδάζουμε το κάθε τι που κάνουμε. Έτσι αξιολογούμε πόσο διασκεδαστική είναι για εμάς η δραστηριότητα που επιλέγουμε και μετατρέπουμε τη άσκηση σε κάτι μοναδικό που μας δίνει χαρά.

Εστιάζοντας στη διασκέδαση και έχοντας ένα εκπαιδευτή που μπορούμε να τον εμπιστευτούμε, μας βοηθάει στο να προσδιορίσουμε καλύτερα το ποιος πρέπει να είναι ο στόχο μας και να επικεντρωθούμε σε αυτόν. Μας βοηθάει να αγαπήσουμε την άσκηση, να την κάνουμε τρόπο ζωής και να αντιληφθούμε, ότι μπορούμε να ζούμε καλύτερα.

No comments

Leave a reply