Σχέδιο, έναρξη, περπάτημα! Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσεις

30 Posted by - December 26, 2016 - Motivation

Αν όλα σε αυτή τη ζωή ήταν εύκολα, τότε όλοι μας, θα ήμασταν στην κορυφή της επιτυχίας, πλούσιοι, όμορφοι, γυμνασμένοι, ψυχικά ήρεμοι, χωρίς μεγάλη προσπάθεια για οτιδήποτε. Επειδή όμως δεν ζούμε σε ένα φανταστικό κόσμο, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, για όσα ονειρευόμαστε να αποκτήσουμε. Ακόμα κι αν αυτό, είναι να φτιάξουμε την φυσική κατάσταση και το σώμα μας.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και ουσιαστικής θέλησης. Όσο κι αν μας πιέζει το καθημερινό μας πρόγραμμα, οι οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και τα πιθανά έκτακτα προβλήματα, όλοι μας έχουμε μια ώρα που δεν κάνουμε «τίποτα». Το θέμα είναι πως την αξιοποιεί ο καθένας.

Στην περίπτωση που ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν πολύ – έχουν πείσμα – να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους, τότε είσαι έτοιμος να θυσιάσεις το «τίποτα» για το «κάτι».

Διάβασε τα παρακάτω βήματα και κάνε «εύκολο», ό, τι μέχρι σήμερα φάνταζε «δύσκολο».

Ξεκίνησε με ένα απλό περπάτημα
Η ιδέα του “ξεκινάω μια άσκηση ρουτίνας,” μπορεί να φαίνεται τρομακτική. Δεν πρέπει να είναι. Ξεκίνησε με μια βόλτα, περπατώντας 15 λεπτά. Την επόμενη μέρα, κάντο ξανά. Αν νιώσεις ότι αντέχεις πρόσθεσε πέντε ή 10 λεπτά. Δεν χρειάζεται να τρέχεις αλλά ούτε να πηγαίνεις πολύ αργά. Ένα σχετικά γρήγορο βάδισμα είναι ικανοποιητικό.
Αν είσαι συνεπής, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχεις καταφέρει, να φτάσεις την ρουτίνα σου στα 40 λεπτά.

Παρακολούθησε την πρόοδό σου
Σημείωσε καθημερινά την απόδοση σου για το πόσο καιρό το κάνεις, πόσο μακριά, χρόνος απόδοσης, ένταση, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό για σένα.
Αυτό θα σου δημιουργήσει ένα κίνητρο να συνεχίσεις. Ένα κίνητρο, ώστε στην επόμενη προπόνηση που θα σημειώσεις, να καταγράψεις καλύτερη απόδοση από την προηγούμενη.

Απόκτησε καλή ταχύτητα
Θα ήταν καλύτερο να απορρίψεις ένα οποιοδήποτε παλιό αθλητικό παπούτσι υπάρχει στο σπίτι. Τα φθαρμένα ή κακής κατάστασης παπούτσια είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες τραυματισμού. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και ζήτησε να σε βοηθήσουν να διαλέξεις ένα ζευγάρι οικονομικά παπούτσια που θα σου δώσουν αυτό που χρειάζεσαι. Άνεση και καλό πάτημα.

Βάλε πρόγραμμα
Όπως συνηθίζεις να προγραμματίζεις τα ραντεβού σου, κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις για την προπόνηση σου. Το ιδανικότερο θα ήταν, το ραντεβού σου με την άσκηση, να είναι συγκεκριμένο καθημερινά ώστε να είναι πιο εύκολο να εξελιχθεί σε ρουτίνα.
Καθιέρωσε μια ρουτίνα προπόνησης που συνδυάζει καλά το ρυθμό της καθημερινής ζωής σου. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί.

Φτιάξε τη διατροφή σου
Μην σταματήσεις να τρως. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις βάρος είναι απλώς να μειώσεις τις θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα η προπόνηση σου θα σε βοηθήσει στην καύση τους.
Η ποιότητα, ανεξάρτητα με την ποσότητα του φαγητού, θα σε βοηθήσει να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις, χωρίς να νιώσεις εξάντληση.

Πέτα τη ζυγαριά
Αν ο στόχος είναι χάσεις βάρος και όχι ιδιαίτερα να γίνεις αθλητικός τύπος, τότε πρέπει να σταματήσεις το καθημερινό σου ραντεβού με την ζυγαριά. Ο στόχος σου, δεν πρέπει να είναι τα χαμένα γραμμάρια κάθε ημέρας αλλά το να φτιάξεις μια καλή φυσική κατάσταση που θα σου δώσει την δυνατότητα, να μπορείς να ασκείσαι με ενέργεια καθημερινά, θα σου δώσει διάρκεια σε αυτό που κάνεις και κατ’ επέκταση αποτέλεσμα.
Με την ζυγαριά, το πιθανότερο είναι να «απορροφηθείς» στους αριθμούς και να χάσεις εκτός από στόχο, ενέργεια και θέληση να τα καταφέρεις.

Φτιάξε ένα ημερολόγιο διατροφής.
Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κρατούν ημερολόγιο τροφίμων – οι οποίοι, επίσης, διαβάζουν τις ετικέτες των τροφών – χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν το κάνουν.

Σχέδιο, έναρξη, περπάτημα!
Είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσεις.

No comments

Leave a reply