Το θαυμάσιο που θα συμβεί αν αφιερώσεις 30′ για να γυμναστείς

47 Posted by - April 30, 2022 - Motivation

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο από τον χρόνο, που νομίζεις ότι δεν έχεις ελεύθερο, σπαταλάς για να ετοιμαστείς, για να μιλήσεις στο τηλέφωνο, για να πιεις καφέ, για να ασχοληθείς με τα social media, ακόμα και για να προβληματιστείς για κάποια πράγματα; Ο χρόνος περνάει χωρίς να τον καταλαβαίνεις και πολλές φορές χωρίς να κάνεις κάτι ουσιαστικό για σένα. Συγχρόνως ενδέχεται να πιέζεσαι, που νομίζεις ότι δεν προλαβαίνεις να γυμναστείς, ενώ δεν σου αρέσει που δεν το κάνεις.

Και κάπου εκεί γύρω βρίσκονται άνθρωποι που στο πρόγραμμα τους, υπάρχει η καθημερινή άσκηση, αλλά και η εργασία και οι φίλοι.

Όλα είναι θέμα προτεραιότητας. Η δική σου ποια είναι;

 Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να βάλεις στη ζωή σου τη γυμναστική και να γίνει μια καθημερινή σου ρουτίνα, αφιερώνοντας 30’, ακόμα κι αν για αρχή απλώς περπατάς, τότε θα δεις ότι:

  • Θα κάψεις θερμίδες: Θα νιώθεις λιγότερες ενοχές για να κάτι παραπανίσιο ή περιττό που ενδεχομένως θέλεις να φας. Με τον καιρό, θα δεις ότι ακόμα και οι λίγες θερμίδες μπορούν σιγά σιγά να αλλάξουν το σώμα σου και να ένα κίνητρο να κάνεις ακόμα περισσότερα πράγματα ως ασκούμενος.
  • Θα φτιάξεις τη φυσική σου κατάσταση: Το αίμα θα κυκλοφορεί καλύτερα, το σώμα σου θα είναι ενεργό, η ανάσα σου πιο εύκολη, οι μυς θα ενεργοποιηθούν και με τον καιρό, θα μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα.
  • Θα νιώθεις ηρεμία: Θα βγάλεις την ενεργητικότητα σου, το άγχος σου και δεν θα έχεις κανένα λόγο να ξεσπάσεις πουθενά αλλού και σε κανέναν, ενώ κάνοντας κάτι μόνο για τον εαυτό σου, όπως είναι η άσκηση, θα νιώσεις ευφορία.

Οι περισσότεροι προβληματίζονται στο τι θέλουν ή τι πρέπει να κάνουν για να γυμναστούν, αφήνοντας τον χρόνο να περνάει και χωρίς στο τέλος να κάνουν οτιδήποτε. Διανύουμε μια εποχή που παρά τις δυσκολίες της, η πληροφόρηση σχετικά με το fitness είναι πλούσια στο διαδίκτυο, είτε με σχετικά άρθρα, είτε με video που σου προσφέρουν ολοκληρωμένα προγράμματα.

Άρα, όλα είναι θέμα προτεραιότητας. Η δική σου ποια είναι;

No comments

Leave a reply