Η διατροφή ή η άσκηση παίζει το σημαντικότερο λόγο για να χάσουμε βάρος;

24 Posted by - October 29, 2016 - Motivation, Nutrition, Workout

Πόσο ιδρώτα μπορεί να στάξεις, για να κάψεις θερμίδες, λίπος, να αυξήσεις μυϊκή μάζα και να νιώσεις το κορμί σου δυνατό; Η άσκηση είναι απαραίτητη για να χαθεί το λίπος αλλά και να αυξηθούν οι μυς, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που η πολύ γυμναστική, φέρνει την εξάντληση και την ανάγκη για ενέργεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξάντληση φέρνει την αίσθηση της πείνας και υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να φάμε ό, τι θέλουμε αφού γυμναζόμαστε. Μακάρι να μπορούσε η γυμναστική – ακόμα και η έντονη γυμναστική, να μας επέτρεπε να φάμε ό, τι και όσο θέλουμε, βλέποντας αντίστοιχα και την διαφορά. Είναι πραγματικότητα ότι πολύ εύκολα τρώμε και πολύ δύσκολα καίμε αυτά που τρώμε.

Ο συνδυασμός για απώλεια βάρους και αύξηση μυϊκής μάζας, είναι γνωστό ότι απαιτεί τον συνδυασμό μιας σωστής διατροφής και συχνής άσκησης.

Πιο είναι όμως το πιο σημαντικό; Αυτό στο οποίο πρέπει πρώτα να δώσουμε βάση, ώστε να μπορούμε να ολοκληρώσουμε σωστά την προσπάθεια;

Οι κοιλιακοί γίνονται στην κουζίνα

Τόσο οι διατροφολόγοι, όσο και οι γυμναστές, κάθε φορά που δέχονται την ερώτηση, «πως θα καταφέρω να φτιάξω το σώμα μου, όμορφο και αθλητικό», αναφέρονται στο φαγητό. Το φαγητό παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, καθώς εκεί κρύβεται όποιο λίπος προστίθεται στον οργανισμό μας.   Σύμφωνα με ερευνητές τα άτομα που συνδυάζουν την γυμναστική με την διατροφή, έχουν σίγουρα αποτελέσματα, σε σχέση με τα άτομα που μπορεί να ασκούνται σχεδόν καθημερινά αλλά δεν προσέχουν καθόλου την διατροφή τους.

Απώλεια βάρους

Ο στόχος της απώλειας βάρους κατά την διάρκεια της άσκησης, μπορεί να προκαλεί άγχος στον ασκούμενο και να μην τον αφήνει να διαχειριστεί σωστά την προπόνηση του. Είτε γιατί προσπαθούμε να την κάνουμε δύσκολη και επίπονη, χωρίς να είναι απαραίτητα σωστή η εκτέλεση, είτε γιατί τρώμε λίγο, έχοντας την ψευδαίσθηση πως αυτό βοηθάει στην απώλεια βάρους. Το αποτέλεσμα του δεύτερου έχει ως δεδομένο την εξάντληση και την βέβαιη διάθεση μας, είτε να τα παρατήσουμε, είτε να έχουμε την ανάγκη να φάμε όλο το ψυγείο. Η απώλεια βάρους δεν πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος την ώρα της προπόνησης μας. Όταν προσανατολιζόμαστε σε μια σωστή προπόνηση και προσέχουμε την διατροφή μας, εκ του αποτελέσματος, ο κρυφός μας πόθος θα γίνει πραγματικότητα.

Φανεροί μυς

Στην περίπτωση που ο στόχος μας είναι να δούμε τους κοιλιακούς μας – να έχουμε γράμμωση στην κοιλιά, η διατροφή είναι μονόδρομος. Κανείς απ όσους έχουν παραπανίσια κιλά, δεν μπόρεσε να αναδείξει τους κοιλιακούς του – όσους και να κάνει κάθε μέρα – τρώγοντας μεγάλες ποσότητας έτοιμου φαγητού. Είναι σκληρό να μετράμε τις μπουκιές μας και να προσπαθούμε να περιορίσουμε την όρεξη μας, αλλά κανείς δεν λέει, ότι πρέπει να πεινάσεις για να γίνεις fit. Απλώς πρέπει να τρώμε ισορροπημένα και καθαρά.

No comments

Leave a reply