Καρπούζι: Το φρούτο που σε ομορφαίνει!

6 Posted by - July 11, 2014 - Nutrition

Εκτός από την απολαυστική γεύση και την δροσιστική του ιδιότητα, το καρπούζι μπορεί να σου προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις. Είναι καλοκαίρι, γι αυτό είναι καλό να μάθουμε τα οφέλη του κόκκινου φρούτου και να τα εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο.

Είναι γεγονός, ότι το 92% του καρπουζιού αποτελείται από νερό. Αυτό σημαίνει πως είναι εξαιρετικά ενυδατικό, ενώ η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο, είναι μόλις 5%.

Εκτός από το εμφανές, το καρπούζι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γιατι:

- Περιέχει λυκοπένιο, ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία της καρδιάς και των οστών.

- Είναι πλούσιο σε κάλιο που βοηθά στη διατήρηση του ασβεστίου στο σώμα, με αποτέλεσμα ανθεκτικότερα οστά και αρθρώσεις.

- Περιέχει κιτρουλίνη, ουσία που μειώνει τη συσσώρευση του λίπους στα λιποκύτταρα.

- Είναι ένα φυσικό διουρητικό.

- Είναι πηγή β- καροτένιου, ουσία που έχει σπουδαίες αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ συμβάλλει στην βελτίωση της όρασης.

- Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C, βοηθά την άμυνα του οργανισμού.

- Εμπεριέχει βιταμίνη 6, γνωστή για την καταπολέμηση του στρες.

- Είναι καλή πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Απολαύστε σε αφθονία αυτό το θρεπτικό καλοκαιρινό φρούτο, είτε στο πιάτο σας, είτε ως χυμό, είτε ως γευστική επιλογή στο κοκτέιλ σας.

 

No comments

Leave a reply