Σε τι βάζουμε Χ για να φτάσουμε στο ιδανικό βάρος;

33 Posted by - June 21, 2018 - Nutrition

Είναι όλες αυτές οι συνήθειες που μας αρέσουν, που δύσκολα λέμε όχι και πρέπει να πεισμώσουμε αρκετά για να είμαστε σε θέση να αντιστεκόμαστε. Όταν βλέπεις μια σοκολάτα, θέλεις να την φας. Όταν έχεις φάει αρκετά, το έχεις ανάγκη το αναψυκτικό, όταν έχεις ανάγκη να φας πολύ, φαίνεται δελεαστικό ένα πλούσιο burger.  Σίγουρα, αυτές οι επιθυμίες δεν μας οδηγούν σε μείωση του βάρους. Αντιθέτως, ακόμα και αν μετράμε τις θερμίδες και κόβουμε από κάπου αλλού, πρόκειται για τρόφιμα που προσφέρουν κυρίως λίπος και δεν βοηθούν καθόλου στην ισορρόπηση του βάρους, στον μεταβολισμό αλλά και στην υγεία μας. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε Χ, μπορούμε να απολαμβάνουμε με μέτρο μια φορά την εβδομάδα, απλώς όταν θέλουμε να το… ρίξουμε έξω.

Επειδή τα περισσότερα «απαγορευμένα» είναι εμφανή και τα γνωρίζουμε, ας δούμε ποια είναι αυτά που αν θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα διαιτολόγιο, θα μας βοηθήσουν, να έχουμε έναν «καθαρό» οργανισμό με στόχο να μειώσουμε τα κιλά μας.

Αναψυκτικά: Τα αναψυκτικά έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία. Περιέχουν πολύ ζάχαρη και δεν συνδέονται με την υγιεινή διατροφή. Μάλιστα, σε έρευνες που έχουν γίνει, έδειξαν πως η ζάχαρη που περιέχουν είναι ικανή να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Όσο για τα lightαναψυκτικά περιέχουν πολλές γλυκαντικές ουσίες και χημικά πρόσθετα και σύμφωνα με έρευνες διαταράσσουν την χλωρίδα του εντέρου και επιβραδύνουν το μεταβολισμό μας. Και επειδή ένα γλυκαντικό, δεν είναι γλυκό, οι έρευνες λένε πως τα γλυκαντικά μας κάνουν να  αναζητούμε ολοένα και περισσότερο ένα πραγματικό γλυκό, με αποτέλεσμα κυρίως να παχαίνουμε παρά να αδυνατίζουμε.

Συσκευασμένοι χυμοί: Όσο «φυσικός» και αν αναγράφεται ότι είναι ο χυμός, ποτέ δεν θα είναι σαν αυτόν που θα στύψουμε.  Οι συσκευασμένοι χυμοί κρύβουν ζάχαρη για να είναι απολαυστικοί αλλά και έξτρα συντηρητικά για να μπορούν να διατηρούνται και να φαίνονται φρέσκοι.

Δημητριακά εμπορίου: Παρά τα φαινομενικά υγιεινά συστατικά που περιέχουν, τα περισσότερα κουτιά δημητριακών περιέχουν πολύ ζάχαρη για να είναι γευστικά και θα πρέπει να μάθουμε, να διαβάζουμε τις ετικέτες τόσο με το ποσοστό ζάχαρης που περιέχουν συνολικά αλλά και ανά μερίδα. Καλό είναι να επιλέγουμε δημητριακά από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, τα οποία είναι επιλεγμένα και μέσα στα οποία θα βρείτε δημητριακά 100% ολικής άλεσης, κάτι που δεν ισχύει στα περισσότερα του εμπορίου παρά την αναγραφή. Όσο για τα έξτρα νόστιμα αποξηραμένα φρουτάκια ή σοκολάτα, η καλύτερη επιλογή είναι να προσθέτεται μόνοι σας φρέσκα φρούτα και σταφίδες, ακόμα και την μαύρη σοκολάτα της επιλογή σας.

 

Έτοιμες σαλάτες: Οι σαλάτες – delivery– αν και έχουν πράσινο, είναι ίσως πιο γευστικές απο αυτές που φτιάχνουμε μόνοι μας γιατί δεν αρκούνται σε μια κουταλιά σούπας λάδι, ενώ οι σως περιέχουν θερμίδες που δεν κάνουν την σαλάτα καθόλου φτωχή σε θερμίδες. Αρκεστείτε σε μια σαλάτα χωριάτικη ή μαρούλι ή λάχανο και γίνεται εσείς οι υπεύθυνοι των έξτρα συστατικών που θα περιέχονται.

 

No comments

Leave a reply