Τα εκπληκτικά αποτελέσματα στον οργανισμό μετά απο 10 ημέρες χωρίς ζάχαρη

58 Posted by - January 30, 2019 - Nutrition

Πως είναι δυνατόν να αποστασιοποιηθείς από την ζάχαρη; Πως είναι δυνατόν να μείνεις μακριά από τα γλυκά, που πολλές φορές είναι ό, τι χρειάζεσαι για να νιώσεις ευφορία; Η ζάχαρη είναι ένα προϊόν εθιστικό που για την απεξάρτηση σου μπορεί να χρειαστούμε μέρες ή και εβδομάδες. Όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο θα την ζητάμε. Αν ψάχνεις μια καλή αφορμή για να  πεις «όχι» στην πολύ ζάχαρη, μάθε ότι μια μελέτη έδειξε ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του σώματός μας, ενώ επιβραδύνει τον μεταβολισμό μας.

 

Σκέψου θετικά: Στην περίπτωση που θεωρήσεις δεδομένο ότι δεν είναι εφικτό να κόψεις τα γλυκά, δεν θα είναι εφικτό. Αν πιστέψεις, ότι μπορείς να αποβάλεις την ζάχαρη από την διατροφή σου, θα μπορέσεις πολύ εύκολα να τα καταφέρεις και χωρίς να το σκέφτεσαι.  Ακόμα και στην περίπτωση που θέλεις να φας το οποιοδήποτε γλυκό, μπορείς να διαχειριστείς την ποσότητα του και την ολόκληρη σοκολάτα, να την κάνεις μισή. Αυτοέλεγχος λέγεται!

Χόρτασε από τα γεύματα σου: Τις περισσότερες φορές, νομίζουμε ότι θέλουμε γλυκό απλώς γιατί δεν χορτάσαμε. Ή γιατί δεν περιμέναμε – αφού φάγαμε – να νιώσουμε τον κορεσμό. Γι αυτό οργανώνουμε τα γεύματα μας, να είναι αρκετά και χορταστικά, ώστε να μην έχουμε ανάγκη γλυκών σνακ.

Ξέχνα τα γλυκαντικά: Είναι προτιμότερο να καταναλώσουμε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας, από το ανατρέξουμε σε σοκολάτες χωρίς ζάχαρη ή σε αναψυκτικά light. Οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν, σύμφωνα με μελέτες, μας εθίζουν περισσότερο στη ζάχαρη με αποτέλεσμα να αναζητάμε περισσότερο κάτι σε γλυκό. για να ικανοποιήσουμε τον οργανισμό μας.

Κάνε το τεστ: Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε παχύσαρκα άτομα, τα οποία διατήρησαν την κατανάλωση θερμίδων που είχαν συνηθίσει σε ημερήσια βάση, ωστόσο διέκοψαν για δέκα ημέρες την πρόσληψη κάθε είδους λιπαρής τροφής, είδαν εντυπωσιακά αποτελέσματα.  Ακόμα κι αν έτρωγαν την ίδια ποσότητα θερμίδων, την στιγμή που απέσυραν την προσθήκη ζάχαρης από τη διατροφή τους βελτιώθηκε η υγεία τους σε  όλους τους τομείς, ενώ ενισχύθηκε η μεταβολική τους υγεία. Αυτή η έρευνα, έδειξε ουσιαστικά ότι η ζάχαρη είναι επιβλαβής για τον μεταβολισμό και μας εμποδίζει να χάσουμε βάρος.

Θερμίδες αξίας: Ουσιαστικά δεν μας νοιάζει τόσο πόσες θερμίδες παίρνουμε αλλά τι θερμίδες είναι αυτές. Είναι προτιμότερο να φάμε ένα πιάτο με πολλές θερμίδες, ωστόσο καλές, παρά ένα θερμιδικά χαμηλό γεύμα που περιέχει πρόσθετα ζάχαρης. Μια θερμίδα είναι απλώς μια θερμίδα. Μια θερμίδα ζάχαρης όμως, είναι στην πραγματικότητα πολλά παραπάνω.

No comments

Leave a reply