Κολύμπι: Είναι όντως η καλύτερη άσκηση για το σώμα σου;

7 Posted by - June 12, 2014 - Swimming

Η κολύμβηση και το νερό έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Το αν είναι η ιδανική άσκηση, έχει να κάνει με τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και το που στοχεύει ο καθένας.

Συνηθίζεται να λέγεται, πως το κολύμπι είναι από τις καλύτερες δραστηριότητες γιατί γυμνάζει όλο το σώμα. Αυτό είναι αλήθεια, ωστόσο, όπως σε κάθε άσκηση, έτσι και σε αυτή, έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα κολυμπήσεις και η ενέργεια που θα καταβάλεις.

Τα οφέλη της κολύμβησης
- Το κολύμπι κάθε μορφής, θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις τους μύες των ποδιών, των γλουτών, της πλάτης, των χεριών και των ώμων.

- Αν κολυμπάς με γρήγορο ρυθμό, θα βοηθήσεις το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος. Η καρδιά σου, θα αναγκαστεί, να δουλέψει περισσότερο για να παράγει ενέργεια.

- Η κολύμβηση είναι μια ιδανική μορφή άσκησης, για όσους υποφέρουν από τραυματισμούς. Λόγω του υγρού στοιχείου, δεν καταπονούνται οι αρθρώσεις.

- Λόγω της άνωσης του νερού είναι ιδανικός τρόπος εκγύμνασης για τους υπέρβαρους.

- Κολυμπώντας με έντονο ρυθμό, μπορείς να κάψεις πολλές θερμίδες.

- Είσαι εσύ και το νερό. Το κολύμπι εκτός από άσκηση, είναι ιδανικός τρόπος χαλάρωσης.

Γενικότερα, το κολύμπι είναι μια μεγάλη προπόνηση για το σώμα σου. Βοηθάει τους πνεύμονες, την καρδιά και τους μύες ολόκληρου του κορμιού σου. Συγχρόνως, είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που μπορείς να την κάνεις, είτε μόνος σου, είτε με άλλους.

No comments

Leave a reply