Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να χάσεις λίπος

26 Posted by - May 10, 2018 - Workout

Μόνο με μια τεχνική, μπορείς να κάνεις… θαύματα!

Είτε γιατί θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη αντοχή, είτε να χάσεις λίπος, είτε να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου μια εναλλακτική προπόνηση, είτε γιατί βιάζεσαι ή βαριέσαι να ολοκληρώσεις μια ωριαία προπόνηση, η περίπτωση Tabata είναι για σένα η ιδανική.

Πρόκειται για άσκηση που περιλαμβάνει έντονες προπονήσεις με χρόνο από 4 έως 30 λεπτά και στοχεύει στην καύση λίπους.

Σύμφωνα με έρευνες, η διαλλειματική αυτή προπόνηση, έχει αποδειχθεί κορυφαία, καθώς είναι ιδανική για την αποβολή του λίπους. Καις θερμίδες και το σώμα σου  χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως καύσιμο.

Τις ασκήσεις μπορείς να τις επιλέξεις εσύ. Μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου πχ. κάμψεις, καθίσματα, προβολές, στηρίξεις, σπριντ και να δουλέψεις δυνατά μέσα σε σύντομες χρονικά περιόδους.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκέφτεσαι πως εσύ έχεις μόνο 20 δευτερόλεπτα να δουλέψεις δυνατά μια άσκηση. Μετά έχεις διάλειμμα 10 δευτερολέπτων για να πας στην επόμενη άσκηση σου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να ολοκληρώσεις ένα δυνατό κύκλο, συμπληρώνοντας 4 λεπτά άσκησης.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αυξήσεις τους κύκλους – ανάλογα με την αντοχή σου-. Δηλαδή να αυξήσεις τα 4λεπτα, συμπληρώνοντας 20 λεπτά ή 30 λεπτά προπόνησης.

Μπορείς να ακολουθήσεις ένα έτοιμο πρόγραμμα tabata και να ζήσεις την εμπειρία ενός έντονου 4λεπτου.

evelinaΕβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply