Αυτός είναι ο τρόπος να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

2 Posted by - May 29, 2018 - Motivation, Workout

Δίνεις κι εσύ «μάχη» για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά; Ο «πόλεμος» για να δεις τον κοιλιακό, δεν είναι εύκολος.  Αν ήταν εύκολο να χάσουμε το λίπος, ο καθένας θα το έκανε.  Ωστόσο, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, δεν είναι αδύνατο.

Γιατί όμως είναι τόσο δύσκολο να τα καταφέρουμε;

Οι ορμόνες, για παράδειγμα, μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στο λίπος της κοιλιάς. Καθώς μεγαλώνουμε οι ορμόνες αλλάζουν και μπορεί να αρχίσουμε να παίρνουμε βάρος σε διαφορετικά μέρη του σώματος και να δυσκολευόμαστε να χάσουμε το λίπος.

Η πειθαρχία είναι αυτή που θα σε βοηθήσει. Δυστυχώς, αν έχεις παρατηρήσει ότι παίρνεις εύκολα βάρος, η μόνη λύση είναι να δεσμευτείς, να τρως καλά, να κάνεις τις σωστές ασκήσεις, να παραμένεις και να επιμένεις σε μια σωστή ρουτίνα.

Πόσο συχνά πρέπει να δουλεύεις τον κοιλιακό σου; Είναι λάθος να νομίζεις πως η καθημερινή άσκηση του κοιλιακού θα σου δώσει  το αποτέλεσμα του θέλεις. Η λύση βρίσκεται σε  ολοκληρωμένη προπόνηση του σώματος και όχι  στους εκατοντάδες κοιλιακούς. Η αερόβια άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την καύση λίπους, είτε πρόκειται για τρέξιμο, είτε για αερόβιες ασκήσεις ως ένα μέρος μιας ολοκληρωμένης προπόνησης.  Μπορούμε να δουλεύουμε τον κοιλιακό μας 3 με 4 φορές την εβδομάδα, ωστόσο συγχρόνως εργαζόμαστε – κάνουμε καύσεις για να διώξουμε το λίπος.

Ανεξάρτητα από το πόσο ιδρώτα ρίχνεις στο γυμναστήριο με στόχο να στεγνώσεις την κοιλιά, δεν θα δεις τα αποτελέσματα που θέλεις αν δεν προσέχεις την διατροφή  σου. Απόφυγε τα τρόφιμα που αυξάνουν το λίπος. Κράτησε μακριά τα κορεσμένα λίπη, τα σάκχαρα και τους πάρα πολλούς υδατάνθρακες.

evelinaΕβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

No comments

Leave a reply