Αυτοί οι “κανόνες” για απώλεια βάρους θα δουλέψουν και σε σένα

8 Posted by - April 27, 2018 - Workout

Οι συμβουλές για τον τρόπο απώλεια βάρους είναι πολλές και συνήθως, μας είναι δύσκολο να διαχωρίσουμε τι λειτουργεί σε εμάς, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε ξανά και ξανά, να ρίξουμε τα κιλά, με οποιονδήποτε τρόπο. Όσες συμβουλές και να κρατήσουμε, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μας οδηγούν στον στόχο μας και παραμένουν ως την καλύτερη στρατηγική, ώστε να απαλλαγούμε από το περιττό λίπος. Παρακάτω θα βρεις τους δημοφιλέστερους κανόνες για απώλεια βάρους που αποδεδειγμένα θα λειτουργήσουν και σε σένα!

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά γυμνάζεσαι, είναι δύσκολο να χάσεις βάρος εάν δεν αλλάξεις τη διατροφή σου. Όσο και να κουράζεσαι, οι θερμίδες που θα κάψεις, δεν μπορούν να  ξεπεράσουν μια κακή διατροφή. Ένα καλό πρόγραμμα διατροφής πρέπει να είναι η αρχή σου για την απώλεια βάρους και επι προσθέτως βάζεις την άσκηση.

Γεύματα

Μπορείς να επιλέξεις την διατροφή που θα ακολουθήσεις, ωστόσο αυτό που παραμένει ως «χρυσός κανόνας»  είναι η κατανάλωση μικρών γευμάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα σε βοηθήσει να μην αισθάνεσαι ποτέ την πείνα, άρα να έχεις την εγκράτεια να κάνεις σωστές διατροφικές επιλογές. Οι διατροφολόγοι δεν σταματούν να επισημαίνουν για το πόσο σημαντικό είναι να μην χάνεις ούτε ένα γεύμα!

Αερόβια άσκηση

Δοκίμασε προπόνηση υψηλής έντασης με διαλείμματα. Οι διαλειμματικές προπονήσεις είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάψεις λίπος. Στην περίπτωση που βαριέσαι το τρέξιμο, είναι η καλύτερη λύση για σένα, καθώς θα συνδυάσεις το αερόβιο με την άσκηση δύναμης και θα κάψεις το λίπος.

Άσκηση δύναμης

Το cardio από μόνο του, θα σε οδηγήσει σίγουρα σε απώλεια βάρους αλλά είναι μύθος πως η αερόβια άσκηση είναι αρκετή από μόνη της. Για να δεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που θα σε ικανοποιήσει πλήρως, θα πρέπει να σε ενδιαφέρει και η δύναμη σου! Δουλεύοντας την δύναμη και την αντοχή σου, θα μπορέσεις να κρατήσεις ή και να αυξήσεις την μυϊκή σου μάζα.  Η μυϊκή μάζα κρατά σε καλύτερο επίπεδο τον μεταβολισμό μας ώστε να κάνουμε περισσότερες καύσεις.

Μην ξεχνάς ότι πρέπει να είσαι ειλικρινής πρώτα με τον εαυτό σου και στην συνέχεια απέναντι στον διατροφολόγο και στον γυμναστή σου! Η συνέπεια και η εγκράτεια στον στόχο που λέγεται «απώλεια βάρους», είναι μια δύσκολη δουλειά αλλά για σένα που το θέλεις πολύ, δεν είναι ακατόρθωτη!

15 (2)Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

 

 

No comments

Leave a reply