Αυτός είναι ο αποτελεσματικός τρόπος να χάσεις βάρος

4 Posted by - August 31, 2018 - Motivation, Workout

Σε αγχώνει που δεν βλέπεις αλλαγή στο σώμα σου σε σύντομο διάστημα; Ή γυμνάζεσαι αρκετό διάστημα και επίσης δεν είσαι ικανοποιημένη ακόμα από την εμφάνιση σου; Στην περίπτωση που κάνεις ό, τι πρέπει, δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί το αποτέλεσμα. Η σωστή προπόνηση σε τακτικό διάστημα, θα σου δώσει σίγουρα τη δύναμη και την απώλεια λίπους που επιζητάς. Εκτός από χρόνο, θέλει και τακτική. Θέλει σωστό πρόγραμμα, χωρίς αναβολές και χωρίς να παρακάμπτεις κάποια από τα ουσιαστικά πράγματα που θα βοηθήσουν στο αποτέλεσμα.   Σήμερα, θα δούμε αυτά που πρέπει να περιλαμβάνει το πρόγραμμα σου για να νιώσεις σίγουρη ότι κόπος σου δεν θα πάει χαμένος και όλα θα πάνε καλά.
Ναι στο Cardio αλλά όχι μόνο Cardio
Eίναι αλήθεια ότι το τρέξιμο, το ελλειπτικό, το ποδήλατο, το κολύμπι  είναι εξαιρετικά για την καύση λίπους, ωστόσο υπάρχει κάτι που λείπει για να μεγιστοποιήσεις τις καύσεις και να έχεις ένα δεμένο σώμα. Αυτό είναι η δύναμη. Όσο περισσότερο δουλεύουν οι μυς, τόσες περισσότερες είναι οι καύσεις. Οπότε για να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, εκτός από τον διάδρομο, μην παραλείπεις να γυμνάζεις όλο το σώμα σου με ασκήσεις δύναμης.

Συνδύασε τα με τον καλύτερο τρόπο  
Όλοι μιλάνε για την διαλλειματική προπόνηση και αυτό συμβαίνει γιατί πραγματικά λειτουργεί. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι ένα από τα καλύτερα workouts για απώλεια βάρους.Σε αυτό το πρόγραμμα μπορείς να συνδυάσεις αερόβιες ασκήσεις, με ασκήσεις δύναμης και να τα έχεις όλα σε ένα.

Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα, σχοινάκι, ανάμεσα σε καθίσματα, κάμψεις, burpeesκ.α. Θα μπορούσε να είναι 40 δευτερόλεπτα άσκησης στο 70 έως 90 τοις εκατό της μέγιστης καρδιακής συχνότητας, ακολουθούμενη από 20 δευτερόλεπτα ανάπαυσης.

Να είσαι συνεπής
Είναι πολύ καλό για την υγεία σου να μπορείς να περπατάς ένα 30λεπτο καθημερινά    αλλά δεν είναι αρκετό αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η απώλεια βάρους. Το ίδιο ισχύει αν κάνεις κάποιου είδους ήπια γυμναστική. Αυτό που πραγματικά θα σε βοηθήσει είναι να γυμναστείς, να ανεβάσεις παλμούς, να γυμνάσεις τους μυς για 45 λεπτά, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αν έχεις στόχο και θέλεις σοβαρά θα τον πετύχεις, ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθείς.
Να τρως όσο πρέπει
Η τακτική άσκηση μπορεί να σε κάνει να πεινάς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φας οτιδήποτε χωρίς να σε νοιάζουν οι θερμίδες. Για να χάσεις βάρος, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα έλλειμμα θερμίδων, οπότε να έχεις στο μυαλό σου  ότι τα γεύματα σου δεν θα ξεπερνάν σε σύνολο τις θερμίδες που καίει ο οργανισμός σου καθημερινά.

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

evelina


 

No comments

Leave a reply