Δες πως θα φτιάξεις το πρόγραμμα σου για να χάσεις κιλά

49 Posted by - June 14, 2022 - Motivation, Workout

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσες να χάσεις πραγματικά το περιττό συνολικό σου βάρος; Συνήθως, όλοι σκεφτόμαστε πως αν γυμναζόμαστε καθημερινά και κάνουμε σωστές επιλογές στην διατροφή μας,  το βάρος θα μειωθεί και το σώμα μας θα σφίξει. Ωστόσο, η ιδέα του να είμαστε διαρκώς σε άσκηση, είναι αρκετά βαρετή. Για να μην είμαστε πλεονέκτες αλλά λογικοί, πρέπει να παραδεχτούμε πως η καθημερινή άσκηση είναι αυτή που θα μας κάνει να φτάσουμε – επιτέλους – σε αυτό το αποτέλεσμα που φαντάζει ιδανικό. Και επειδή μια τέτοια φαντασία, μπορεί να γίνει πραγματικότητα, σκέψου τι θα συμβεί αν αφιερώνεις έστω λίγα λεπτά καθημερινά μόνο για… καύσεις!

Πόσο βαρύ μπορεί να ακούγεται το νούμερο 6, όταν μιλάμε για τις προπονήσεις που πρέπει να κάνεις μέσα στην εβδομάδα; Για τους περισσότερους μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά όταν μιλάμε για πραγματική απώλεια βάρους και εμφανή αλλαγή, τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Υπερβολικό θα είναι, αν συστήσουμε σε απλούς ασκούμενους να κάνουν έντονη γυμναστική καθημερινά, ξεπερνώντας τα όρια τους 6 φορές την εβδομάδα. Στην προκειμένη όμως, για να μπορούμε να κρατάμε τους ρυθμούς μας και τις δυνάμεις μας, απλώς θα μοιράσουμε τις προπονήσεις μας, με σκοπό να παραμένουμε σε εγρήγορση και συγχρόνως να κρατάμε τις αντοχές μας.

Θέτουμε συνήθειες! Το να πλένεις καθημερινά τα δόντια σου, είναι μια συνήθεια που δεν αλλάζει. Σαφώς και δεν είναι τόσο κουραστική, όσο 3 σετ κοιλιακών αλλά είναι μια συνήθεια που την έχουμε επιβάλει στον εαυτό μας για λόγους υγιεινής.  Με άλλα λόγια, όταν η προπόνηση μας γίνεται ένα μέρος της ημέρας μας, μπορούμε να την κάνουμε – στο μέτρο που ο καθένας μπορεί- χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τα 10 λεπτά της αλλαγής! Η ωριαία προπόνηση καθημερινά, είναι εξαντλητική για έναν απλό ασκούμενο που αποφάσισε τώρα ότι θέλει να γυμναστεί και να χάσει λίπος. Υπάρχουν όμως τρόποι να φτιάξουμε το πρόγραμμα μας, ώστε να γυμναζόμαστε όσο μπορούμε και να είμαστε σε κίνηση. Μοίρασε τις ημέρες και τις προπονήσεις σου, όπως εσύ νομίζεις ότι θα είναι εύκολο για σένα. Διάλεξε τις 3 ημέρες που θα κάνεις την ωριαία έντονη άσκηση – όπως ακριβώς σκέφτεσαι ότι είναι και το φυσιολογικό. Τις υπόλοιπες μέρες όμως τι; Αφιέρωσε ένα 10λεπτο μόνο για να γυμνάσεις λίγο το σώμα σου. Είτε αυτό είναι ένα καλό σετ κοιλιακών που θα επαναλάβεις για 3 ή 4 φορές ή ένα σετ που περιλαμβάνει ασκήσεις ποδιών ή χεριών. Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από την αίσθηση ότι καταφέρνεις να ολοκληρώσεις κάτι για σένα. Αυτό το κάτι που θα σε φέρει πιο κοντά στον στόχο που ονειρεύεσαι να πετύχεις!


 

 

No comments

Leave a reply