Δες τον τρόπο να δουλέψεις τους μυς σου χωρίς βάρη

9 Posted by - October 13, 2022 - Motivation, Workout

Για να χτίσεις τους μυς σου χρειάζεται να τους δουλεύεις σηκώνοντας βάρη. Αν αυτός ο τρόπος δεν σε ευχαριστεί πολύ ή δεν έχεις τον εξοπλισμό ή βαριέσαι το γυμναστήριο, τα βάρη δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει άλλη μια επιλογή που έχεις. Αυτή η επιλογή είναι να μπεις σε πρόγραμμα κάνοντας ασκήσεις με το βάρος του σώματος σου. Με αυτόν τον τρόπο θα ξυπνήσεις τους μυς σου και θα αναπτύξεις την δύναμη σου.

Αν ανήκεις στους αρχάριους, οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξελίξεις την δύναμη σου. Με ασκήσεις όπως  τα push ups, τα burpees, οι στηρίξεις, οι προβολές και τα καθίσματα, θα μπορέσεις να αποκτήσεις την λειτουργικότητα που χρειάζεσαι και να προετοιμάσεις το σώμα σου προκειμένου να ανεβάσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης.

Αν οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος σε ικανοποιούν, συνέχισε σε αυτόν τον ρυθμό, χρησιμοποιώντας τις παραλλαγές όλων αυτών των κινήσεων για να δεις ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στο σώμα σου. Από την άλλη, αν σταματήσει να σε ικανοποιεί αυτό το είδος προπόνησης και θέλεις να αυξήσεις κι άλλο την δύναμη σου και τους μυς σου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα βάρη.

Στην περίπτωση που δεν ξέρεις τι θέλεις, η καλύτερη επιλογή είναι να ενσωματώσεις στην προπόνηση σου και τους δυο τρόπους.

 

evelina-nukta-1-e1424281402679 Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

insta: evelinanykta

No comments

Leave a reply