Ξεκίνα να καις λίπος! 10 λεπτά χρειάζεσαι για να γυμνάσεις όλο το σώμα σου

44 Posted by - June 6, 2018 - Workout

Θέλουμε να γυμναζόμαστε γρήγορα και αποτελεσματικά. Αν είσαι από αυτούς που δεν θέλουν να χάνουν χρόνο και να ψάχνουν για ασκήσεις και επαναλήψεις, βάλε ως στόχο (για αρχή) μια ρουτίνα με 3 ουσιαστικές ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα, ανεβάζουν παλμούς και στοχεύουν σε δύναμη και καύση λίπους.

Αγάπησε τα μονόλεπτα και ολοκλήρωσε μια προπόνηση μέσα σε 10’. Κάνε μια μικρή προθέρμανση με πηδηματάκια που θα σε ζεστάνει και θα σε προετοιμάσει για την άσκηση, λίγες διατάσεις και μπες σε πρόγραμμα δυναμικά.

Βάλε χρόνο και ξεκίνα, κάνοντας 1΄ σκοινάκι. Στην περίπτωση που δεν έχεις σκοινάκι ή δεν σου αρέσει, κάνε πηδηματάκια επί τόπου ή πλαϊνά (εναλλάξ δεξιά και αριστερά).

Jump-Rope-for-Weight-Loss-Step-9

skater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέχισε με καθίσματα. Σφίξε την κοιλιά, στηρίξου σωστά με το βάρος στις φτέρνες και άρχισε να ανεβοκατεβαίνεις. Εκπνέεις πάνω και συνεχίζεις μέχρι να ολοκληρώσεις και αυτό το λεπτό.

shutterstock_403536166

Τώρα ήρθε η ώρα για το πάνω μέρος του κορμού και θα κάνουμε κάμψεις. Όσο και να σε δυσκολεύουν οι κάμψεις, δεν θα μάθεις ποτέ να τις κάνεις αν δεν ξεκινήσεις, να προσπαθείς. Κάθισε στα γόνατα -αν σε δυσκολεύει να κρατήσεις όρθιο τον κορμό – κ άρχισε να ανεβοκατεβαίνεις με στόχο να ολοκληρώσεις άλλο ένα λεπτό. Ακόμα και αν δεν αντέχεις, είναι προτιμότερο να τις κάνεις αργά από το να τα παρατήσεις.

Push-Up-On-Knees_Exercise

Πάρε το διάλειμμα σου για 1’ και επανέλαβε τις ασκήσεις από την αρχή. Ο στόχος σου είναι να ολοκληρώσεις τον 3λεπτο κύκλο, τρεις φορές.

Καλή προπόνηση!

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply