Περπάτημα: Μια μεγάλη προπόνηση!

32 Posted by - January 11, 2017 - Motivation, Workout

Θέλετε να βάλετε την άσκηση στην ζωή σας, αλλά είστε από τους ανθρώπους που δεν έχουν ασκηθεί ποτέ ή από αυτούς που θέλουν, να χάσουν αρκετό βάρος αλλά δεν έχουν την δυνατότητα ή την φυσική κατάσταση, ώστε να κάνουν έντονη γυμναστική;

Το περπάτημα είναι μια μεγάλη προπόνηση που μπορείτε, να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή, καθώς είναι μια ήπιας μορφής άσκηση. Το περπάτημα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί σας βοηθήσει, τόσο στην απώλεια βάρους, όσο και στο να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια περισσότερο έντονη γυμναστική στο μέλλον.

- Χάσιμο βάρους
Στην περίπτωση που προσπαθείτε να χάσετε κιλά, κάνοντας μια καλή διατροφή, το περπάτημα θα σας βοηθήσει, να φτάσετε ακόμα πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για να καταφέρετε την απώλεια βάρους συνίσταται, να βάλετε στο πρόγραμμα σας το περπάτημα 4 με 6 φορές την εβδομάδα από 45 λεπτά έως 1 ώρα.

- Μεταβολισμός
Επίσης, επειδή ο στόχος της απώλειας βάρους συμπεριλαμβάνει και την επιθυμία μας για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας, το περπάτημα θα γίνει σίγουρα ο μεγάλος σας σύμμαχος προς την επιτυχία.

- Βάλτε ποικιλία
Αν νιώθετε ότι δεν σας ικανοποιεί απλώς να περπατάτε ή πως δεν βλέπετε την αλλαγή που εσείς θα θέλατε, βάλτε στον περίπατο σας διαλείμματα άσκησης.
Πχ. Θα μπορούσατε ανά 10 λεπτά, να κάνετε 20 κάμψεις. Ή ανά 5 λεπτά να αυξομειώνετε την ένταση του περπατήματος σας από χαμηλή, σε έντονο περπάτημα.

- Ανακαλύψτε την φύση
Συνήθως, οι άνθρωποι που μένουν σε περιοχές που έχουν δρόμους με δέντρα ή μονοπάτια που οδηγούν σε βουνό, ίσως έχουν ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να βγουν από το σπίτι τους με σκοπό το περπάτημα. Αν είστε ένας από αυτούς, εκμεταλλευτείτε το γεγονός, και εξερευνήστε την «γειτονιά» σας. Αυτό, θα σας βοηθήσει πολύ, ώστε να μην κοιτάτε το ρολόι σας.

- Κλείστε ένα εναλλακτικό ραντεβού
Επειδή οι άνθρωποι που δεν έχουν την γυμναστική ως τρόπο ζωής, είναι πολύ εύκολο να αναβάλουν το περίπατο που έχουν βάλει στο πρόγραμμα τους, λέγοντας «ναι» σε μια βόλτα με φίλους, σκεφτείτε ότι θα μπορούσατε να το συνδυάσετε. Προτείνετε στους φίλους σας, το ομαδικό περπάτημα. Αυτό θα είναι ένα καλό κίνητρο για εσάς, να απολαύσετε περισσότερο την διαδρομή, να μην βαρεθείτε και να μην καταλάβετε πως πέρασε τελικά μια ολόκληρη ώρα.

 

No comments

Leave a reply