Έχεις 7 λόγους να ξεκινήσεις το τρέξιμο σήμερα

16 Posted by - March 3, 2019 - Motivation, Running

Είτε γιατί θέλεις να χάσεις βάρος, είτε για να αυξήσεις την ενέργεια σου και να βοηθήσεις την υγεία σου, το τρέξιμο είναι ένας σωστός τρόπος για να αρχίσεις την άθληση. Ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο για το γυμναστήριο, ένας δρόμος υπάρχει πάντα ελεύθερος, να σε βοηθήσει να εκτονωθείς, να ασκηθείς ανέξοδα, χωρίς καμία συνδρομή. Μάθε τους 7 λόγους να ξεκινήσεις το τρέξιμο σήμερα!

1. Βοηθάει την υγεία σου
Από τα μεγαλύτερα προτερήματα του τρεξίματος είναι ότι κάνει καλό στην υγεία. Είναι ο ιδανικός τρόπος να δυναμώσεις την καρδιά σου, να ανανεώσεις το οξυγόνο σου, ενώ θα σε βοηθήσει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

2. Χάνεις βάρος
Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ξεκινούν το περπάτημα ή το τρέξιμο, με σκοπό να χάσουν βάρος. Είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψεις θερμίδες και σιγά σιγά να βάλεις στην ζωή σου την άσκηση. Αν έχεις μπει σε ένα διαιτητικό πρόγραμμα, το τρέξιμο είναι αυτό που θα σε βοηθήσει, να φτάσεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα στο αποτέλεσμα που επιθυμείς.

3. Δώρο στον εαυτό σου
Θα το κάνεις για σένα. Ο χρόνος που θα αφιερώσεις στο τρέξιμο, είναι ένας μοναδικός τρόπος να μείνεις με τον «εαυτό» σου. Θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις την συσσωρευμένη ένταση, να ξεχάσεις για λίγο τα προβλήματα σου, να ξεμουδιάσεις και να προσφέρεις στον οργανισμό σου την υγεία που έχει ανάγκη.

4. Αύξηση ενέργειας
Όταν νιώθεις πιεσμένος ή κουρασμένος, το τρέξιμο θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα και να αυξήσεις την ενέργεια σου. Με μια καλή διατροφή, είναι ο καλύτερος τρόπος να νιώθεις καθημερινά υγιής και δυνατός.

5. Νέες γνωριμίες
Τα γήπεδα μαζεύουν αρκετούς δρομείς. Το τρέξιμο είναι ένας τρόπος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να αποκτήσεις εμπειρίες και να προσθέσεις άλλο ένα κίνητρο, ώστε να το βάλεις στο πρόγραμμα σου καθημερινά. Ο κόσμος που θα γνωρίσεις μπορεί να σου δώσει συμβουλές και κίνητρα για να συνεχίσεις.

6. Τρέξε για κάποιο σκοπό
Μπορείς να αρχίσεις, να τρέχεις για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό. Κατά καιρούς οργανώνονται μαραθώνιοι στους οποίους μπορείς να λάβεις μέρος, να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και να συμβάλεις με αυτόν τον τρόπο στο κοινωνικό σύνολο.

7. Βοηθάει στην αυτοεκτίμηση
Σύμφωνα με δρομείς, το τρέξιμο βοηθάει στην αυτοεκτίμηση τους και αυτό τους ωθεί να θέτουν νέους στόχους, όπως την συμμετοχή τους σε κάποιον μαραθώνιο. Όσο μεγαλώνει η εμπιστοσύνη στο εαυτό τους, τόσο ο στόχος γίνεται επιτυχής.

No comments

Leave a reply