Αν θέλεις πραγματικά επίπεδη κοιλιά, αυτός είναι ο τρόπος να την αποκτήσεις!

36 Posted by - December 1, 2017 - Motivation, Workout

Αν ανησυχείς για το πως θα καταφέρεις να αποκτήσεις επίπεδη – γραμμωμένη κοιλιά, το πρώτο που πρέπει να κάνεις, είναι να αποφασίσεις να το κάνεις σωστά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουράζεσαι χωρίς να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, γι αυτό σιγουρέψου πως το όλο σου το πρόγραμμα (διατροφικό και άσκησης) είναι αυτό που θα σε οδηγήσει στον στόχο σου.

Διάβασε αυτά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και ξεκίνα!

1 Δεν χρειάζεται να πεινάσεις, ούτε να ζεις στο γυμναστήριο. Για να μειώσεις το λίπος της κοιλιάς χρειάζεται να κάνεις μια «έξυπνη» διατροφή και η άσκηση σου να είναι αποτελεσματική. Βεβαιώσου ότι έχεις φάει τόσο όσο  να έχεις δύναμη αλλά και να αποφύγεις τις ανισορροπίες του οργανισμού. Αν τρώμε πολύ λίγο επιβραδύνουμε την απώλεια βάρους και από την άλλη  αν τρώμε πολύ και μας ενδιαφέρει μόνο η άσκηση, θα περάσουμε πολύ χρόνο στο γυμναστήριο και θα δούμε μικρό αποτέλεσμα.

2 Εφόσον κάνουμε τακτικά τις ασκήσεις μας, επικεντρωνόμαστε στη στάση του σώματος. Έχοντας καλή στάση του σώματος, κρατάμε πάντα σφιχτή την κοιλιά μας, αναπνέουμε σωστά και η κοιλιά μας δυναμώνει όλο και περισσότερο.

3 Κάνοντας διαρκώς κοιλιακούς, σίγουρα θα σε βοηθήσουν, ωστόσο μην ξεχνάς να κάνεις αερόβια άσκηση με στόχο τη συνολική απώλεια βάρους.  Αν θέλεις γρήγορα αποτελέσματα, δοκίμασε υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση του λίπους της κοιλιάς.

4 Αν ψάχνεις τον τρόπο να καταπολεμήσεις το λίπος στην κοιλιά, μην σπαταλάς τον χρόνο σου εστιάζοντας αποκλειστικά σε ροκανίσματα. Τονώνοντας μόνο μία ομάδα μυών, ό, τι και να καταφέρεις, πάλι κάτι δεν θα σου αρέσει και θα απογοητεύεσαι.  Εξοικονόμησε  χρόνο δουλεύοντας πολλά μέρη του σώματος, που περιλαμβάνουν και την ενδυνάμωση του κορμού. πχ. κάμψεις

5 Προσθέτοντας βάρη στο ασκησιολόγιο σου, αυξάνεται η δυσκολία και οι μυς δυναμώνουν περισσότερο.

6 Ένας άλλος τρόπος να δυναμώσεις τον κορμό σου και είναι χωρίς αμφιβολία πολύ αποτελεσματικός, είναι να δουλέψεις την ισορροπία σου. Κάνοντας προπόνηση με ασκήσεις σε ασταθή θέση πχ. επάνω σε bosu θα μπορέσεις να δουλέψεις τόσο την κοιλιά σου, όσο και το υπόλοιπο σώμα σου.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

 

 

 

No comments

Leave a reply