Απλά πράγματα για να αισθανθείς ευτυχής και υγιής

62 Posted by - July 26, 2018 - Motivation

Συνηθίζουμε να διαβάζουμε τρόπους για το πώς θα ζήσουμε μια υγιέστερη ζωή, πως η καθημερινότητα μας θα γίνει πιο ευχάριστη και πως μπορούμε να έχουμε χρόνο – πλην των υποχρεώσεων μας –  για δραστηριότητες που μας κάνουν χαρούμενους.   Το πιο σύνηθες, είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Η άσκηση. Είναι κουραστικό να διαβάζεις ή να ακούς διαρκώς πως με την γυμναστική θα αλλάξει η ζωή σου, ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο πρακτικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, για να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του.

Χρόνος για το εαυτό σου

Όταν νομίζεις ότι δεν έχεις χρόνο για τον εαυτό σου, ακόμα και αν βρίσκεσαι σε ώρα ηρεμίας, δοκίμασε να δραστηριοποιηθείς. Η άσκηση, εκτός της σωματικής ενεργοποίησης, θα σου προσφέρει και την πνευματική. Πρόκειται για χρόνο που αφιερώνεις στον εαυτό σου, για ενέργεια που καταναλώνεις μόνο για σένα και με οφέλη που σταδιακά βλέπεις ότι δικαιώνουν την προσπάθεια σου.

Μείνε στο σπίτι σου

Στην περίπτωση που δεν είσαι από αυτούς που τους αρέσει να γυμνάζονται έξω ή σε κάποιο γυμναστήριο, εκτονώσου στο σπίτι σου. Στο διαδίκτυο θα βρεις  video με κάθε είδους προπόνηση και με ασκήσεις που μπορείς να κάνεις παντού. Άλλωστε, δεν απαιτείται πολύς χρόνος για να νιώσεις την ευεξία που προσφέρει η άσκηση. Ακόμα και 20’ την ημέρα, είναι ικανά να σου δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα.

 Η φύση βοηθάει

Σχεδόν όλοι εντυπωσιάζονται από σκηνές ταινιών με τους πρωταγωνιστές να έχουν καθημερινή συνήθεια το τρέξιμο σε καταπράσινα πάρκα. Όλοι εν μέρει θα ήθελαν να μπορούν να το κάνουν, ανεξάρτητα αν έχουν αλλάξει σκέψη μόλις έρθει το άλλο πρωί. Ωστόσο, αν αποφασίσεις πως θα ήθελες να ζήσεις μια τέτοια εμπειρία, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσεις το πάρκο της γειτονιάς σου, ώστε να ξεκινήσει λίγο καλύτερα η ημέρα σου. πχ. Ένα παγκάκι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύμηχάνημα στο οποίο μπορείς να κάνεις ασκήσεις για όλο το σώμα.

Τι τρως;
«Μου είναι πολύ εύκολο να φάω ό, τι βρω μπροστά μου, ειδικά όταν νιώθω εξάντληση». Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη φράση, που λέμε οι περισσότεροι, ενώ ζηλεύουμε όσους είναι εγκρατείς και ακολουθούν μονίμως ένα πρόγραμμα διατροφής. Στην περίπτωση μας όμως, δεν χρειάζεται τόσο να γίνει εμμονή ένα αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα, όσο να «απεξαρτηθούμε» από λιπαρές τροφές που τρώμε σε στιγμές αδυναμίες. Δεν χρειάζεται να αλλάξουν τα βασικά γεύματα μας, όταν απλώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις τυρόπιτες και τα κρουασάν, με ένα τοστ.

Αγάπησε τον εαυτό σου, κράτησε μακριά το άγχος, βρες τρόπους να ζεις την καθημερινότητα σου όσο πιο καλά μπορείς! Η υγεία είναι πάνω απ όλα! Φρόντισε τον οργανισμό σου και κέρδισε την ευεξία που θα σε βοηθήσει να αισθάνεσαι υγιής.

No comments

Leave a reply