Αυτός είναι ο τρόπος να χάσεις σωστά το λίπος

7 Posted by - January 4, 2021 - Motivation, Workout

Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι διαρκώς το βάρος σου και πως θα καταφέρεις, να το χάσεις ή να το διατηρήσεις. Η λύση βρίσκεται στην καθημερινότητα σου και στις δράσεις σου. Ουσιαστικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξεις το σώμα σου όπως το θέλεις. Δύσκολο είναι να διατηρήσεις την υπομονή σου, να μην βαριέσαι και να είσαι εγκρατείς σε λιχουδιές. Κατά τα άλλα, αν μπεις σε πρόγραμμα και αγαπήσεις τον ρυθμό που απαιτεί ένα συχνό πρόγραμμα γυμναστικής και μια καλή διατροφή, τότε θα είσαι πλήρως ευχαριστημένη με το σώμα σου και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλα θέλουν ένα πρόγραμμα!

Βρες την ενέργεια!

Ακόμα και αν δεν έχεις την διάθεση να γυμναστείς, ξεκίνα με απλές ασκήσεις. Ο οργανισμός, θέλει τον χρόνο του για να ανταπεξέλθει και αν εσύ πιέσεις λίγο τον εαυτό σου, θα έρθει και η όρεξη. Θα δεις την ενέργεια σου να ανεβαίνει, το σώμα σου να συνηθίζει και έτσι θα είναι πιο εύκολο να ανέβεις επίπεδο.

Δούλεψε το σώμα σου!

Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος, απαιτούν την δραστηριοποίηση περισσότερων μυών για την σωστή εκτέλεση τους, γι αυτό είναι καλό να τις επιλέγεις. Γι αυτό, μην σε αγχώνει αν δεν έχεις εξοπλισμό για να γυμναστείς. Αν ακολουθήσεις ασκήσεις όπως push-ups, pull-ups, καταλήψεις, lunges, και άλματα, θα αυξήσεις σίγουρα την δύναμη σου και θα δυναμώνεις συγχρόνως όλους τους μυς του σώματος σου. Δοκίμασε να εκτελέσεις κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα, με 30 δευτερόλεπτα διάλειμμα και επανέλαβε τον κύκλο 3 με 5 φορές.

Αύξησε τις καύσεις σου!

Η προπόνηση υψηλής έντασης  προκαλεί την καύση περισσότερων  θερμίδων σε λιγότερο χρόνο. Επί προσθέτως, μελέτες έχουν δείξει, ότι ο μεταβολικός ρυθμός σου μπορεί να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο για αρκετές ώρες μετά από μια έντονη προπόνηση.

Διώξε το λίπος με νερό!

Μπορεί να μην διψάς και ο οργανισμός σου να μην ζητάει συνέχεια νερό. Ωστόσο, το νερό είναι ο καλύτερος λιποδιαλυτής και αυτό μην το ξεχνάς. Το νερό μπορεί να περιορίσει τις λιγούρες σου και να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό σου.

 

 

evelina-nukta-1-e1424281402679

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

@evelinankta

No comments

Leave a reply