Βγάλε τη ζάχαρη από τη ζωή σου με 6 κόλπα

7 Posted by - February 13, 2021 - Nutrition

Πιστεύεις ότι ξέρεις ποιες τροφές περιέχουν ζάχαρη και ποιες όχι; Μια πρόσφατη έρευνα που έκανε μια βρετανική εταιρεία οδοντιατρικής ασφάλισης, συμπέρανε ότι το 21% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι η σοκολάτα περιέχει ζάχαρη, το 22% πιστεύουν ότι κάποια μπισκότα δεν περιέχουν ζάχαρη, το 47% πιστεύουν ότι το κρασί ή η μπύρα δεν περιέχουν ζάχαρη ενώ το 38% δεν γνώριζαν ότι κάποιοι συσκευασμένοι χυμοί φρούτων περιέχουν ζάχαρη περισσότερη από τα αναψυκτικά.

Η ζάχαρη ‘κρύβεται’ σε πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά με αποτέλεσμα να παίρνουμε κιλά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. 6 εύκολοι τρόποι θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τη ζάχαρη και να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για κάτι γλυκό τρώγοντας υγιεινά:

1.Μαγείρεψε στο σπίτι: Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται αλλά τελικά θα το συνηθίσεις. Φρόντισε ώστε ό,τι τρως κι ό,τι πίνεις να το έχεις φτιάξει μόνη σου. Τόσο το μεσημεριανό σου, όσο και το απογευματινό σνακ ή τον φυσικό χυμό που θα πιεις. Έτσι θα ελέγχεις την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνεις καθημερινά.

2.Φρούτα: Μπορεί τα φρούτα να περιέχουν φρουκτόζη αλλά έχουν και φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο μεταβολισμό.

3.Μην το παρακάνεις με τα smoothies: Είναι νόστιμα όμως περιέχουν πολλά συστατικά (και πολλές φορές και θερμίδες) ενώ η διαδικασία επεξεργασίας αφαιρεί από τα φρούτα τα θρεπτικά συστατικά τους.

4.Πάντα φρέσκα προϊόντα: Να προτιμάς πάντα φρέσκα φρούτα (και όχι αποξηραμένα) αλλά και φρέσκα τρόφιμα που δεν περιέχουν νάτριο ή ζάχαρη.

5.Επίλεξε πιο υγιεινά γλυκά: Μπορείς να φας γλυκό χωρίς ζάχαρη, αρκεί να ξεχάσεις τις τούρτες και τα σοκολατένια γλυκά και να επιλέγεις γιαούρτι με φρούτα, σπιτική πουτίγκα με βρώμη και μέλι, ζελέ φρούτων, χειροποίητη μπάρα ή ακόμα και κορμό με μαύρη σοκολάτα, φυτική κρέμα γάλακτος και μπισκότα χωρίς ζάχαρη!

6.Προσοχή στους πειρασμούς: Αν έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου μπισκότα, κουλουράκια, παχυντικά σνακ και σοκολάτες, τότε δύσκολα θα μπορέσεις να αντισταθείς στον πειρασμό κάθε φορά που πεινάς. Φρόντισε να μην παραλείπεις γεύματα και να έχεις πάντα στο ψυγείο σου υγιεινές εναλλακτικές για κάθε φορά που πεινάς όπως λαχανικά, τυρί χαμηλών λιπαρών και φρούτα.

No comments

Leave a reply