Βρες τις τροφές που θα σε ενυδατώσουν και θα σε χορτάσουν!

53 Posted by - June 22, 2019 - Nutrition

Η επαρκής ενυδάτωση, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Η ενυδάτωση δεν επιτυγχάνεται μόνο με την πρόσληψη νερού, αλλά και με την κατανάλωση τροφών που έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό.

Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές; Φυσικά τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φυσικοί χυμοί, τα smoothies και οι σούπες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, η κατανάλωση τροφών με αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό δεν συμβάλει μόνο στην ενυδάτωση του οργανισμού! Μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά να διατηρήσουμε το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα μετά από ένα γεύμα, αλλά και να διατηρήσουμε το βάρος μας σταθερό.

Εάν λοιπόν εκτός από επαρκή κατανάλωση νερού, εντάξουμε στη διατροφή μας και τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, τα οφέλη είναι διπλά, δηλαδή η ενυδατώνεται ο οργανισμός μας και ελέγχουμε καλύτερα το σωματικό μας βάρος.

Ας μη χάνουμε χρόνο λοιπόν…
• Το πρωινό μας μπορεί να περιλαμβάνει γάλα χαμηλών λιπαρών με δημητριακά ολικής άλεσης και ψιλοκομμένα φρούτα ή 1 δροσιστικό smoothie με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, λίγη βρώμη και φρέσκο φρούτο της επιλογής μας.

• Τα ενδιάμεσα σνακ μπορούν να αποτελούνται από 1 ποτήρι φυσικό χυμό, 1-2 φρέσκα φρούτα ή από 1 φλιτζάνι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με κομμάτια φρέσκων φρούτων.
• Μία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά είναι απαραίτητο να συνοδεύει το κύριο γεύμα μας, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει και το βραδινό μας γεύμα. Εναλλακτικά, το βραδινό θα μπορούσε να περιλαμβάνει 1 μπολ κρύα χορτόσουπα βελουτέ και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Μαρούδα Κωνσταντίνα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

k-2Διαιτολογικό Γραφείο Nutrimed Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 69, Θεσσαλονίκη
τηλ: 6945775903
email: kmarouda@nutrimed.gr

No comments

Leave a reply