Ενεργοποίηση τώρα! 5 τρόποι να μην χάνεις την γυμναστική σου!

6 Posted by - April 22, 2019 - Motivation

Από το αυτοκίνητο στο γραφείο και από το γραφείο στον καναπέ. Μήπως είναι κάπως έτσι και το δικό σου καθημερινό πρόγραμμα; Μήπως θα ήθελες να είσαι λίγο πιο ενεργός καθημερινά, αλλά σου λείπει το «κουράγιο» να βάλεις και την γυμναστική στο πρόγραμμα σου; Η αλήθεια είναι πως αν καθίσεις στον καναπέ μετά από ένα οκτάωρο εργασίας, το πιθανότερο είναι να μην θέλεις να σηκωθείς, πόσο μάλλον να γυμναστείς. Ωστόσο, αν θεωρητικά, θα ήθελες να δραστηριοποιηθείς, σου έχω μερικούς τρόπους που ίσως σε βοηθήσουν να αλλάξεις λίγο το πρόγραμμα σου.

Φτιάξε το πλάνο Ενεργοποίησε το ημερολόγιο σου και κατ επέκταση το σώμα σου. Φτιάξε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου, σημειώνοντας τις ημέρες και τις ώρες που θα μπορούσες να γυμναστείς. Διάλεξε τι είδους προπόνηση θέλεις να κάνεις και πρόσθεσε την στο ημερολόγιο σου, όπως κάνεις για κάθε σημαντικό ραντεβού.

Κοινοποίησε το πρόγραμμα σου Μια θετική ενέργεια είναι να γνωστοποιήσεις στους γύρω σου πως σήμερα έχεις προγραμματίσει να γυμναστείς.  Αυτός είναι ένας τρόπος να «δεσμευτείς» τόσο για να τηρήσεις αυτό που είπες, όσο για να μην είσαι ανοιχτός σε προσκλήσεις ή άλλες υποχρεώσεις.

Προπλήρωσε τις συνεδρίες σου Η εγγραφή και η προπληρωμή μιας συνδρομής είναι ίσως ένας καλός τρόπος να είσαι συνεπής στην προπόνηση σου. Κανείς δεν θέλει να πετάει τα λεφτά του.

Να τα έχεις όλα έτοιμα Πάρε μια όμορφη τσάντα γυμναστικής – να σε εμπνέει! Βάλε μέσα μια πετσέτα, τα ρούχα γυμναστικής και όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι ετοιμότητα.

Προπόνηση μικρής διάρκειας Ακόμα κι αν υπάρχουν ημέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο ή διάθεση να γυμναστείς, μπορείς να ενεργοποιήσεις το σώμα σου και να κάνεις μια σύντομη προπόνηση. Ακόμη και 15 λεπτά άσκησης είναι καλύτερα από το τίποτα.

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

evelina

No comments

Leave a reply