Μήπως η γυμναστική με τον σύντροφο σου είναι επόμενη πρόκληση;

17 Posted by - October 26, 2016 - Motivation

Πόσο δεμένοι είστε με τον σύντροφο σας; Πόσο περισσότερο θα μπορούσατε να είστε; Τι μοιράζεστε και τι όχι; Τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε μαζί; Την γυμναστική σας ίσως; Εκείνες τις στιγμές που ο ιδρώτας πέφτει βροχή και ο στόχος για υγεία, ευεξία και ομορφιά είναι κοινός.

Γιατί στις περισσότερες σχέσεις, εκείνος είναι που… τρέχει και εκείνη που απλώς περιμένει. Πως θα σου φαινόταν η ιδέα να τον ακολουθήσεις και να γίνουν τα χιλιόμετρα η αγαπημένη σας δραστηριότητα;

Διάθεση
Οποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας, τρέξιμο, βάρη, γιόγκα, έχει την μοναδική ικανότητα να παράγει ενδορφίνες στον οργανισμό μας – αυτές τις ορμόνες που δημιουργούν καλή διάθεση. Κάπως έτσι, οτιδήποτε μπορεί να σας εκνευρίσει στον αγαπημένο σας, ίσως μετά από την άσκηση, το δείτε με λίγο πιο ήρεμο μάτι.

Sex
Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, περιλαμβάνοντας και τις αντίστοιχες ερωτογενείς περιοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται περισσότερη διέγερση. Σύμφωνα με έρευνα, το 68% των γυναικών πιστεύουν πως η άσκηση τους βοήθησε πολύ στην σχέση τους με το αντίθετο φύλο.

Αυτοπεποίθηση
Η άσκηση αυξάνει την αυτοπεποίθησή. Σύμφωνα με μελέτη, οι άνθρωποι που ασκούνται και φροντίζουν την υγεία και την εικόνα τους, αισθάνονται πιο όμορφα με τον εαυτό τους, έχουν αυτοεκτίμηση. Δεν χρειάζεται να έχουμε γράμμωση για να αισθανόμαστε όμορφα. Η προσπάθεια να διατηρούμε την φόρμα μας, τη φυσική μας κατάσταση και να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι, μας κάνει αυτομάτως πιο όμορφους.

Συγκέντρωση
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σχετικά με τη νόσο του Alzheimer, η αερόβια άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη μας. Η άθληση αυξάνει το επίπεδο ντοπαμίνης του εγκεφάλου μας, που μας βοηθάει να θυμόμαστε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας.

Δέσιμο
Όσες περισσότερες στιγμές ζούμε με το άλλο μας μισό, τόσο περισσότερο μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, δενόμαστε και δημιουργούμε κι άλλες αξέχαστες εμπειρίες αγάπης.
Αν έχετε μάθει να μοιράζεστε μόνο εξόδους καλοντυμένοι, είναι καιρός να δοκιμάσετε την περίπτωση της κοινής άσκησης. Το ζευγάρι που παίζει μαζί, μένει μαζί, γυμνάζεται μαζί, δημιουργεί περισσότερες προκλήσεις που ενδεχομένως μπορεί να μειώσει τις εντάσεις. Γιατί όσο περισσότερα είναι τα κοινά ενδιαφέροντα τόσο λιγότερες και οι πιθανότητες να εξελιχθεί κάποιος από τους δυο σε βαρετός.

Αλληλοϋποστήριξη

Στην περίπτωση που η γυμναστική δεν είναι ο τρόπος ζωής σας και στην ιδέα του «θέλω να ξεκινήσω» υπάρχει πάντα η αναβολή ή η σύντομη παραίτηση από τον στόχο, η παρέα του αγαπημένου σας, ίσως γίνει το μεγαλύτερο κίνητρο.
Η αίσθηση της συντροφικότητας ακόμα και τις ώρες που θα θέλατε να βγάλετε μια προπόνηση, μπορεί να σας παρακινήσει περισσότερο. Άλλωστε όλοι θέλουμε, να μπορούμε, να βγάλουμε με ευκολία τα σετ των push ups. Ή έστω, να δείξουμε ότι εμείς μπορούμε.

No comments

Leave a reply