Μετράς αντίστροφα για το καλοκαίρι και θέλεις να μπεις τώρα σε πρόγραμμα; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

57 Posted by - April 25, 2018 - Workout

Ο χειμώνας φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και η περίοδος <<δικαιολογημένης>> αποχής  από τη γυμναστική τελείωσε.  Η αναστολή των όποιων δραστηριοτήτων σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι επιζήμια για τις ορατές και μη διαφορές στο σώμα και στην αντοχή σου. Επομένως η λύση είναι μια, η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ.

Αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος να εντάξεις την γυμναστική στην ζωή σου, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανώδυνα για το σώμα σου; Αρχικά είτε γυμναζόσουν, είτε όχι, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από τη γυμναστική, πρέπει να ξέρεις ότι δεν μπορείς να ξεκινήσεις από εκεί που σταμάτησες. Έτσι πρέπει να ξεκινήσεις σταδιακά με προγράμματα προσαρμογής,  ώστε να εντάξεις την γυμναστική ξανά στην καθημερινότητα σου, χωρίς υπερβολές και πιθανότητες τραυματισμού.

Μπορείς να ξεκινήσεις με προγράμματα χαμηλής ή καθόλου έντασης (low-no impact),όπως το pilates και η yoga. Ακόμα ασκήσεις με το βάρος του σώματος πχ (κοιλιακούς-ραχιαίους χωρίς εξοπλισμό), ενώ σταδιακά μπορείς να αυξήσεις την επιβάρυνση με λάστιχα ή βαράκια. Επίσης είναι αναγκαίο να ασχοληθείς και με αερόβιες δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο. Τέλος πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η συχνότητα άσκησης .Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθλητιατρικής (ASCM)3-5 φορές την εβδομάδα για 30-40 λεπτά είναι ιδανικό για καλή υγεία και ευεξία .Δυστυχώς είναι δεδομένο ότι τα κιλά που φορτωθήκαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστούν  μέχρι τις  καλοκαιρινές διακοπές αλλά όχι και ακατόρθωτο. Επειδή λοιπόν ποτέ δεν βοηθά να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα , ας οργανωθούμε ΤΩΡΑ με καλή διατροφή και γυμναστική κι ας ελπίσουμε για το καλύτερο! Όχι μόνο για την παραλία αλλά για την υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

15193685_2178108422413641_5571572949749609434_nΘοδωρής Παπαβασιλείου

Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Μεταπτυχιακο στην Αποκατάσταση

Personal Trainer

1 Comment

  • TGS April 14, 2017 - 14:19 Reply

    Πες τα δάσκαλε.
    Ξέρει το ASCM university of Indianapolis

  • Leave a reply