Μισείς το τρέξιμο; 5 λόγοι που θα σε κάνουν να το αγαπήσεις

6 Posted by - October 1, 2020 - Workout

Τις έχουμε ακούσει όλες τις πιθανές δικαιολογίες για να κάνεις σκασιαρχείο από το καθημερινό σου τρέξιμο: «Είναι βαρετό», «Είναι δύσκολο», «Είναι μοναχικό», «Δε θα με βοηθήσει να χάσω κιλά άμεσα» και πολλά ακόμη. Σου θυμίζουν κάτι;

Ενώ καμία από αυτές τις δικαιολογίες δεν είναι αρκετή (και οι περισσότερες είναι και αναλήθειες), σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πως για πολλούς η πρώτη φορά δεν είναι ακριβώς και «αγάπη με το πρώτο… χιλιόμετρο» .

Μια φίλη επαγγελματίας χορεύτρια μας εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα πως: «Την πρώτη φορά που αποφάσισα να πάω για τρέξιμο έξω αντί για το διάδρομο το διασκέδασα… για τα πρώτα 10 βήματα. Μετά ένιωθα πως θα “φτύσω” την καρδιά μου. Αλλά το διασκέδασα περισσότερο την επόμενη φορά και την μεθεπόμενη και εκείνη μετά από αυτή…»

Είτε είσαι αρχάρια στο τρέξιμο και αποθαρρύνεσαι από το πόσο δύσκολο θα σου φανεί, είτε τρέχεις καιρό, αλλά κάπου στην πορεία άρχισες να βαριέσαι και να κάνεις συστηματικά σκασιαρχεία από το καθημερινό σου πρόγραμμα, είμαστε εδώ για να σου δώσουμε κίνητρο και να σε κάνουμε να δεις το τρέξιμο με…άλλη ματιά.

Αυτοί είναι οι δικοί μας 5 λόγοι που αγαπούμε το τρέξιμο και οι λόγοι που δε θα το αλλάζαμε με τίποτα άλλο:

1. Άσε το παρελθόν… στο παρελθόν: Άσε οποιονδήποτε φόβο να… φάει τη σκόνη σου. Ξέχνα το μαρτύριο του τρεξίματος στη γυμναστική όταν ήσουν στο σχολείο ή το γεγονός ότι δεν ήσουν ποτέ  «η αθλητική» της παρέας. Το γεγονός πως δεν ήσουν τότε δε σημαίνει πως δεν μπορείς να γίνεις τώρα. Είτε τρέχεις 1 μίλι σε  4 λεπτά είτε σε 15 το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και διάθεση να βγεις από το σπίτι.

2. Βάλε ένα στόχο και νιώσε την ικανοποίηση: Ακόμη κι αν ο στόχος σου είναι απλά να μην περπατάς, το να θέτεις ένα στόχο και να τον κατακτάς θα σου δώσει ένα υπέροχο αίσθημα ικανοποίησης και περηφάνια που τα κατάφερες. Σταδιακά θα νιώθεις την ανάγκη να θέσεις ακόμη μεγαλύτερους ή δυσκολότερους στόχους και νιώθεις ακόμη πιο υπέροχα όταν τα καταφέρνεις! Μπορείς να δημιουργήσεις και ένα  «Running Diary», στο οποίο θα γράφεις τις επιδόσεις σου αλλά και τα όσα συνάντησες στη διαδρομή. Ξαναδιαβάζοντάς το θα δεις πόσα έχεις καταφέρει και θα ξαναθυμηθείς όμορφες στιγμές.

3. Ανακάλυψε κρυμμένες διαδρομές: Αν κάθε μέρα τρως το ίδιο και το ίδιο φαγητό, ακόμη κι αν είναι το αγαπημένο σου,  κάποια στιγμή θα το βαρεθείς. Το ίδιο ισχύει και με τη γυμναστική και το τρέξιμο. Το καλό όμως είναι πως πάντα υπάρχει μια νέα διαδρομή να ανακαλύψεις, ένα στενό, ένα παρκάκι, ακόμη κι ένα μπαράκι που σε περιμένει στη γωνία. Αλλάζοντας διαδρομή δε βαριέσαι και συνεχώς ανακαλύπτεις νέα μέρη που θα σου προσφέρουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

4. Άφησε τα άγχη και τις σκέψεις να τις παρασύρει ο άνεμος: Το τρέξιμο είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξεσπάσεις τα καταπιεσμένα συναισθήματά σου. Είτε είναι το άγχος της δουλειάς, είτε μια συναισθηματική απογοήτευση, είτε θυμός, τρέχοντας εξωτερικεύεις την καταπιεσμένη σου ενέργεια. Θα εκπλαγείς με το πόσο θεραπευτικό μπορεί να γίνει αν του δώσεις την ευκαιρία.

5. Solo, αλλά και με παρέα: Σίγουρα το τρέξιμο είναι ένας υπέροχος τρόπος να αθληθείς μόνη σου και απερίσπαστη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να το κάνεις και με παρέα. Είτε είναι ο αγαπημένος σου, είτε μια καλή σου φίλη, φορέστε τα παπούτσια σας και τρέξτε παρέα. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να θέσετε έναν «γευστικό» στόχο, όπως το να τρέξετε μέχρι το αγαπημένο σας παγωτατζίδικο ή το αγαπημένο σας μπαράκι. Μετά από τόσες θερμίδες που θα έχετε χάσει εξ άλλου, μια γλυκιά επιβράβευση σας αξίζει και με το παραπάνω!

joytv.gr

No comments

Leave a reply