Ξέρεις πόσος καιρός χρειάζεται για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς;

14 Posted by - September 17, 2022 - Motivation, Nutrition

Στην προσπάθεια σου να χάσεις πόντους και λίπος από την  κοιλιά σου, μπορεί να δυσκολευτείς και να αισθανθείς πως αυτό είναι κάτι το ακατόρθωτο. Η κοιλιά είναι ένα δύσκολο σημείο στην περίπτωση που έχουμε παραπανίσια κιλά, ωστόσο μια σωστή προσπάθεια απώλειας λίπους και πόντων από την μέση, θα σε βοηθήσει να δεις την διαφορά σε μόλις 2 εβδομάδες.

Μπορείς να δεις την μείωση λίπους και πόντων σε ένα σχετικά σύντομο διάστημα, αρκεί να δουλέψεις γι αυτό με σκληρό και έξυπνο τρόπο. Βέβαια, ο ρυθμός με τον οποίο δουλεύει η απώλεια βάρους, εξαρτάται από τον οργανισμό. Ωστόσο, αν οποιοσδήποτε άνθρωπος αυξήσει τις καύσεις με έντονη δραστηριότητα, σε συνδυασμό με διατροφή, μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων, θα παρατηρήσει σύντομα την διαφορά στην περιφέρεια της μέσης.

Όσον αφορά την γυμναστική, η αερόβια άσκηση υψηλής έντασης, σε συνδυασμό με την άσκηση δύναμης είναι η προπόνηση που θα σε βοηθήσει στην προσπάθεια σου να διώξεις το λίπος.  Ένας από τους καλύτερους τρόπους να χάσεις πόντους, είναι να μπεις σε πρόγραμμα διαλλειματικής προπόνησης, εναλλάσσοντας την ένταση. Δημιούργησε τις «εκρήξεις» που χρειάζεται το σώμα σου για να κάψει το λίπος.

Μην ξεχνάς να ελέγχεις τους πόντους της μέσης σου. Μην μένεις μόνο στην ζυγαριά. Κατά την διάρκεια της άσκησης, δουλεύουμε τους μυς μας, γεγονός που θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την μυική μάζα, ενώ συγχρόνως να κάψουμε λίπος.  Αυτό σημαίνει πως η ζυγαριά μας μπορεί να μην δείξει τον εντυπωσιακό αριθμό που εσύ θα περιμένεις να δεις. Από την άλλη όμως εσύ θα έχεις χάσει λίπος και  πόντους (είναι πιο σημαντικό), με το κορμί σου να είναι πιο σφιχτό και η μέση σου πιο λεπτή.

Να γνωρίζεις πως οι άνθρωποι που ακολούθησαν πιστά μια σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής είδαν άμεσα αποτελέσματα, σε σχέση με όσους επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην γυμναστική ή μόνο στην διατροφή.

evelina-nukta-1-e1424281402679 Εβελίνα Νύκτα
Fitness Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply