Ξεκίνα τώρα να χάνεις βάρος με αυτά τα 20+ tips

3 Posted by - February 19, 2018 - Workout

Η απώλεια βάρους είναι ένα ταξίδι που αποτελείται από χιλιάδες πράγματα που επιλέγουμε να κάνουμε καθημερινά. Οι επιλογές μας, μπορεί να μην είναι αυτές που πραγματικά θα θέλαμε, ώστε να απολαμβάνουμε λαχταριστές γεύσεις και ξεκούραστες καταστάσεις, αλλά έτσι και αλλιώς τίποτα δεν μας χαρίζεται πολύ εύκολα. Συνεπώς, αν σε ενδιαφέρει πολύ να πετύχεις τον στόχο της απώλειας βάρους,  κράτησε αυτές τις  συμβουλές στο μυαλό σου και σκέψου πως είναι απλώς μια περίοδος που θέλεις να καταφέρεις έναν σημαντικό στόχο για εσένα. Είμαστε θετικοί  και το  απολαμβάνουμε.

- Μην ξεχνάς ότι η πιο σημαντική προσπάθεια είναι αυτή που κάνεις για να διατηρείς «καθαρή» την διατροφή σου, μακριά από λιπαρά.

- Προγραμμάτισε τον χρόνο σου και αφιέρωσε αυτόν που χρειάζεσαι, για να κάνεις τα ψώνια σου. Θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να είσαι προετοιμασμένος για το γεύμα σου, χωρίς να αναζητήσεις οτιδήποτε που θα σε βγάλει εκτός προγράμματος.

- Μην σταματάς να μοιράζεσαι την προσπάθεια και την εμπειρία σου με τους γύρω σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις γραφικός και κουραστικός αλλά με το να το συζητάς, θα σε βοηθήσει να παραμένεις συνεπής και δραστήριος.

- Για να ξεχάσεις το άγχος της ζυγαριάς, πάρε ένα μέτρο. Σημείωσε τους πόντους που θα μετρήσεις από τη μέση σου, την λεκάνη σου και τα πόδια σου και τσέκαρε την βελτίωση σου κάθε εβδομάδα.

- Κάνε τον Κυριακάτικο καφέ σου περισσότερο ενδιαφέρον – για σένα που στόχος σου είναι να χάσεις βάρος-. Πάρε έναν καφέ στο χέρι και βγες να περπατήσεις. Μια ώρα βόλτα στην αγαπημένη σου περιοχή, μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστική από μια ώρα σε ένα καφέ.

- Μην κρατάς γλυκά και φαγητά στο ψυγείο γιατί ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος. Αν δεν τα έχεις, θα αναγκαστείς να φας μόνο ότι πρέπει.

- Φρόντισε το κυρίως  γεύμα σου να είναι μεταξύ 400 και 600 θερμίδων.

- Για να μην κουράζεσαι κράτησε το ίδιο γεύμα για το βράδυ και κατανάλωσε την μισή μερίδα από αυτή που έφαγες το μεσημέρι.

- Πάρε «χαρούμενα» βάζα, συσκευασίες και τάπερ, ώστε να τα έχεις όλα έτοιμα και να μπορείς να τα μεταφέρεις παντού.

- Διατήρησε τα σνακ στις 150 θερμίδες.

- Φτιάξε σακουλάκια όπου θα περιλαμβάνουν τα σνακ. Πχ. ξηροί καρποί ή αποξηραμένα φρούτα, ντοματίνια ή κομμένο φρούτο. (Με τις ολόκληρες συσκευασίες τρώμε πάντα περισσότερο)

- Φτιάξε smoothie όταν έχεις ανάγκη για γλυκό. Μια μπανάνα με μια κουταλιά μέλι και λίγο γάλα, είναι ένα πολύ ωραίο σνακ που θα σε ικανοποιήσει.

- Αν αγαπάς τις σως, ξεκίνα να χρησιμοποιείς την μουστάρδα και την κέτσαπ. Ξέχνα την μαγιονέζα.

- Έχεις πάντα ένα μπουκάλι νερό μπροστά σου. Το νερό είναι ο καλύτερος λιποδιαλύτης. Μειώνει την πείνα, το φούσκωμα και σου δίνει ενέργεια.

- Όταν είσαι σε έξοδο για φαγητό, επέλεξε κάτι ψημένο στη σχάρα με λαχανικά.

- Απέφυγε να κοιτάς την πρώτη σελίδα που αναγράφει τα πρώτα πιάτα. Εσένα σε ενδιαφέρει το πιάτο σου.

- Μην ξεγελάς τον εαυτό σου, επιλέγοντας μια ωραία μεγάλη σαλάτα για κυρίως γεύμα. Τις περισσότερες φορές, οι πολύ φορτωμένες σαλάτες που δεν έφτιαξες εσύ, κρύβουν παραπάνω θερμίδες από αυτές που πρέπει να πάρεις.

- Αν θέλεις να πιεις περιορίσου σε ένα ποτήρι κρασί. (ή έστω σε ένα ποτήρι από το αγαπημένο πότο σου)

- Δοκίμασε διαφορετικά πράγματα κάθε φορά που γυμνάζεσαι.

- Στόχευσε στην αύξηση της μυϊκής μάζας για να  καις περισσότερες θερμίδες.

- Μην χάνεις καμία προπόνηση – Κάψε θερμίδες.

- Προσθέστε διαστήματα σπριντ για να στοχεύσεις στο λίπος της κοιλιάς.

- Προσθέστε επιπλέον πέντε λεπτά στο αερόβιο σου.

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply