Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε για το καλοκαίρι – Διόρθωσε τα σήμερα!

69 Posted by - June 22, 2018 - Motivation

Το σημαντικότερο για όλους μας είναι να αισθανόμαστε άνετα και ευτυχισμένοι. Ιδιαιτέρως, να έχουμε την υγεία μας και να νιώθουμε καλά με το σώμα μας. Μερικές γυναίκες (γιατί οι γυναίκες κυρίως έχουν ιδιαίτερο άγχος με το σώμα τους), θέλουν να δείχνουν όμορφες, προσπαθώντας να χάσουν βάρος. Το πρόβλημα βρίσκεται στην διαφορά που υπάρχει μεταξύ της καλής εμφάνισης και του να είσαι λεπτή. Αυτή η σταθερή επιδίωξη για τον καλύτερο εαυτό μας, μπορεί να είναι κάτι αγχωτικό, γι αυτό είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε σε ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, παρά να καταφεύγουμε σε γρήγορες λύσεις με εφήμερα αποτελέσματα.

 Οι γρήγορες δίαιτες
Η διαδικασία είναι γνωστή. Ο πανικός σε οδηγεί στην απόφαση να λιμοκτονήσεις, με την ελπίδα ότι θα χάσεις βάρος γρήγορα, (το οποίο και θα χάσεις) αλλά, επίσης, θα αρχίσεις σε λίγες ημέρες να  αισθάνεσαι απαίσια, έχοντας τον διακαή πόθο να γευτείς μια σακούλα γεμάτη ντόνατς. Τζάμπα η στέρηση!
Η λύση έκτακτης ανάγκης; Αντικατέστησε τους υδατάνθρακες με ό, τι πράσινο σου αρέσει. Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη υγιεινά λαχανικά, όχι μόνο θα αισθανθείς ελαφρύτερη και λιγότερο πεινασμένη μεταξύ των γευμάτων, αλλά η ανάγκη σου για γλυκά και σνακ θα μειωθεί.

Μεταμόρφωση
Είναι πολύ συνηθισμένο να ακούς από μια γυναίκα ότι θέλει να τονίσει τους μηρούς, να αποκτήσει πιο αδύνατα χέρια, και επίπεδη κοιλιά, σπαταλώντας τον χρόνο της, αφιερωμένη σε ασκήσεις που γυμνάζουν αποκλειστικά τα σημεία που δεν αντέχει να βλέπει. Οι «απομονωμένες» ασκήσεις σπάνια δίνουν τα αποτελέσματα που θέλεις.
Η λύση έκτακτης ανάγκης; Σύνθετες ασκήσεις που δουλεύουν όλο το σώμα, όπως καταλήψεις, push-ups, ή deadlifts. Δίνουμε έμφαση στην ένταση και κάνουμε αυτά μέρος ενός καλά ολοκληρωμένου προγράμματος γυμναστικής. Με αυτό τον τρόπο, οι μύες μας θα ανταποκριθούν άμεσα και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και για τις περιοχές του σώματος που μας αγχώνουν.

Μόνο αερόβιο
Σε γενικές γραμμές, το πολύ αερόβιο δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δείτε αποτελέσματα. Η άσκηση πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία προπονήσεων, καθώς, σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε δυνατούς τους μυς μας – κάτι που δεν κάνει το τρέξιμο. Χωρίς προπόνηση δύναμης, θα χάσουμε την μυϊκή μας οικοδόμηση και δεν θα είμαστε – και πάλι – ικανοποιημένοι.
Η λύση έκτακτης ανάγκης; Όταν κάνεις cardio, να επικεντρώνεσαι σε υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση. Σπριντ, πλειομετρικές ασκήσεις, σχοινάκι, όπου θα κάψεις λίπος, ενώ θα διατηρήσεις τους μυς.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

 

No comments

Leave a reply