Τα 7 μυστικά για να σταματήσει να… διπλώνει η κοιλίτσα

80 Posted by - June 23, 2021 - Motivation, Workout

Θέλεις να αποκτήσεις -επιτέλους- επίπεδη κοιλιά;  Αν ναι,  να γνωρίζεις πως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι σε αυτά που επιλέγουμε να κάνουμε ώστε να καταφέρουμε… το κάτι διαφορετικό! Μια επίπεδη κοιλιά, θέλει αρκετή δουλειά και ακρίβεια σε ό, τι κάνουμε. Το μυστικό όμως στην προσπάθεια μας, είναι να μπορούμε, να είμαστε αποτελεσματικοί. Να μην κουραζόμαστε άδικα.

 

1 Όλα «επίπεδα»

Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσουμε. Το λίπος στην κοιλιά, χρειάζεται απλώς την καλύτερη υγιεινή τροφή και αποτελεσματική άσκηση. Μπορούμε να τρώμε αρκετά, να χορταίνουμε, να έχουμε δύναμη, όρεξη, για να είμαστε δραστήριοι, ώστε να δυναμώσουμε τους μυς μας και να είμαστε ακόμα πιο εντυπωσιακοί. Όχι απλώς λεπτοί. Γιατί, ουσιαστικά, σε κανέναν δεν αρέσει να ζυγίζει απλώς λίγα κιλά. Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα σφιχτό κορμί.

2 Κάνε την αρχή με την στάση σώματος

Ακόμα και όταν δεν είμαστε σε άσκηση, είναι το καλύτερο, να μπορούμε, (είτε καθόμαστε, είτε είμαστε όρθιοι, είτε περπατάμε), να κρατάμε την πλάτη μας ίσια και την κοιλιά μας σφιχτή. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τον οργανισμό μας να είναι σε εγρήγορση και εκπαιδεύουμε το σώμα μας, να είναι στη σωστή του στάση κάθε φορά που γυμναζόμαστε.

3 Το λίπος πρέπει να φύγει

Είναι ό, τι καλύτερο να κάνουμε καθημερινά τις αγαπημένες μας ασκήσεις, ωστόσο μην ξεχνάμε πως για να διώξουμε το περιττό λίπος, θα πρέπει να αφιερώνουμε λίγα λεπτά σε αερόβια άσκηση. Για μια συνολική απώλεια βάρους, το Cardio σε συνδυασμό με ασκήσεις ενδυνάμωσης, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε!

4 «Καθαρίζουμε» τον οργανισμό

Το μυστικό για επίπεδη κοιλιά, κρύβεται πάντα σε αυτά που επιλέγουμε να φάμε. Είσαι ό, τι τρως λένε και δεν είναι τυχαίο. Τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να επιλέξουμε για να φάμε και να χορτάσουμε, είναι τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και φυσικά όλα όσα έχουν χαμηλά λιπαρά. Αγαπήστε το πλιγούρι, το κους κους, το πλήρες ρύζι, τα μακαρόνια ολικής άλεσης (τροφές που δίνουν ενέργεια), ενώ εκτός από τα λαχανικά που είναι απαραίτητα λόγω των βιταμινών και των χαμηλών θερμίδων, επιστρατεύουμε τα φρούτα τα οποία επίσης μας χορταίνουν και βοηθούν στην απώλεια βάρους και λίπους.

5 Αποφεύγουμε τα φουσκώματα

Αν έχουμε πάρει την απόφαση, να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα και είμαστε σε καθημερινή άσκηση, καλό είναι να αποφεύγουμε όσα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο. Το πρήξιμο, εκτός από ενοχλητικό, είναι ικανό να μας εμποδίσει να κάνουμε την προπόνηση μας. Αφήνουμε στην άκρη τρόφιμα όπως είναι το μπρόκολο και το λάχανο αλλά και ό, τι γνωρίζουμε πως στον δικό μας οργανισμό, δεν λειτουργεί ιδιαίτερα καλά. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες προϊόντων γιατί πολλά από αυτά που νομίζουμε ότι είναι «καθαρά» περιέχουν πολύ ζάχαρη αλλά και συστατικά που μας δίνουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε.

6 Ασκήσεις ισορροπίας

Για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, πέραν των κοιλιακών, βάζουμε στο πρόγραμμα μας, ασκήσεις ισορροπίας. Οι ασκήσεις που μας βοηθούν να κρατήσουμε ισορροπία, εκτός του ότι απαιτούν πολύ σφιχτή κοιλιά, για να μπορούμε να τις εκτελέσουμε σωστά, δυναμώνουν όλο μας το σώμα. Αυτές οι ασκήσεις, απαιτούν μια συνολική δύναμη, με αποτέλεσμα, εκτός από κορμό, να γυμνάζουμε συγχρόνως όλο μας το κορμί.

7 Η σανίδα, είναι η άσκηση σου

Η απλή «σανίδα» αλλά και οι πολλές παραλλαγές της, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να δυναμώσεις τον κορμό σου. Όταν συνηθίσεις να στέκεσαι απλώς σε θέση σανίδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου και τα πόδια σου και να ανέβεις επίπεδο. Με τις παραλλαγές αυτής της άσκησης, μπορείς να γυμνάσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, όλη την περιοχή της κοιλιάς.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

@evelinanaykta

No comments

Leave a reply