Τρόποι να βελτιώσεις την απόδοσή σου στο τρέξιμο

4 Posted by - June 3, 2014 - Running

Θέλεις να καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια καθώς τρέχεις;

Η προπόνηση για ταχύτητα (διαλειμματική, τέμπο, εναλλαγής στην ταχύτητα και άλλες προπονήσεις) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσει τη συνολική φυσική κατάσταση και την απόδοσή σου.

Ωστόσο, πρόσθεσε την «μυστική συνταγή» στην προπόνησή σου, που θα σε βοηθήσει να τρέξεις πιο γρήγορα, ενώ θα χρησιμοποιείς λιγότερη ενέργεια.

Δυνάμωσε
Δεν είναι ασυνήθιστο για τους δρομείς να αποκτούν μυικές ανισσοροπίες, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερη δουλειά στο σώμα τους, για να αντεπεξέλθουν. Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι δρομείς που προπονούνται σκληρά μπορεί να πέσουν θύματα μυικής αδυναμίας αν δεν αντιμετωπίσουν τις ανισορροπίες τους.

Για παράδειγμα, η παρατεταμένη καθιστική εργασία μπορεί να αποδυναμώσει τον μέσο γλουτιαίο, και στις δύο πλευρές προκαλώντας αστάθεια και πλευρική μετατόπιση στα ισχία. Η αδυναμία αυτή μπορεί να εμποδίσει την φόρμα σου μέσω της σπατάλης των πλευρικών κινήσεων, ενώ μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς.

Το κλειδί είναι να συμπεριλάβεις στη προπόνηση σου, όχι μόνο τις τυπικές ασκήσεις για τους δρομείς (squats) αλλά και τις πιο απλές ασκήσεις, όπως καθίσματα και κοιλιακούς, που μπορεί να μην φαίνεται ότι κάνουν πολλά, αλλά θα σε βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις και να ενισχύσεις ένα αδύναμο, ανενεργό μυ.

Επίσης πρόσθεσε πλειομετρικές ασκήσεις. Συνδύασε την δύναμη με την ταχύτητα.

Εκτέλεσε αυτές τις ασκήσεις μία φορά την εβδομάδα, και σε εναλλαγή με το πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

No comments

Leave a reply