Πολλές φορές οι αθλητές αποτυγχάνουν, να καλύψουν τις διατροφικές τους απαιτήσεις , εξαιτίας της κακής επιλογής τροφίμων. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να οφείλεται σε πρακτικούς λόγους που καθιστούν αδύνατη την κατανάλωση μιας φυσιολογικής δίαιτας. Πλέον, η βιομηχανία τροφίμων παρέχει πληθώρα προϊόντων σε μεγάλη ποικιλία σύστασης και μορφής. Παραθέτουμε λοιπόν, ένα συνοπτικό πίνακα με κατηγορίες αθλητικών τροφίμων, που αποδεδειγμένα συνεισφέρουν στην βελτίωση της αθλητικής απόδοσης.
Μαρούγκα Μαρία
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Καρβούνη 17, 38222, Βόλος
τηλ. 6948383397
maria.marouga@gmail.com
No comments