“Φτου και Βγαίνω” Το παιχνίδι για γονείς και παιδιά με στόχο την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη

10 Posted by - November 14, 2016 - Kids, Mommy

«Μπορείς ν’ ανακαλύψεις περισσότερα για έναν άνθρωπο μέσα σε μία ώρα παιχνιδιού απ’ ότι μέσα σ΄ ένα χρόνο συζήτησης» Πλάτων 427-347 π.Χ.

Τι είναι πραγματικά παιχνίδι; Γιατί πράγμα μιλάμε όταν λέμε παίζω; Η αλήθεια είναι ότι δεν θα «σοβαρευτεί» κάποιος, αν δεν έχει παίξει από την αρχή της ζωής του, αν δεν έχει γευτεί την εμπειρία, την περιέργεια, τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης, το μοίρασμα, την απογοήτευση του λάθους και …πάλι από την αρχή. Γιατί το παιχνίδι είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου.

andriani

« Το παιχνίδι είναι μέσο φυσική και ηθικής ανάπτυξης »

« Τα παιχνίδια σε ένα λαό βοηθούν να ανακαλύψουμε την ποιότητά του και την αξία της τέχνης του »

« Τα παιχνίδια είναι μέσο ανάπτυξης της νοημοσύνης και των άλλων γνωστικών δεξιοτήτων »

« Το παιχνίδι είναι έκφραση του υποσυνείδητου και της φαντασίας του παιδιού »

« Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες της φύσης και να μην της είμαστε ενάντιοι »

« Το παιδί στο παιχνίδι απαλλάσσεται από ψυχικά συμπλέγματα, αγωνίες και δειλίες, γίνεται ελεύθερο, πειθαρχημένο και κοινωνικό »

andriani2

Έτσι δημιουργήθηκε η διαδραστική συνάντηση για γονείς και παιδιά , μιας και οι γονείς είναι εκείνοι που θα συμβάλουν ουσιαστικά στο μάθημα ! Η συγκεκριμένη συνάντηση έχει πρόσβαση σε όλες τις μορφές παιχνιδιού (ενεργητικό, ελεύθερο, ομαδικό και καλλιτεχνικό).

Φοράμε όλοι άνετα ρούχα και είμαστε έτοιμοι να κυλήσουμε στο πάτωμα, να μετακινηθούμε με όλους τους απίθανους τρόπους, να εξερευνήσουμε διάφορα αντικείμενα και να παίξουμε μαζί τους.

Μέσα από σωματικές εμπειρίες, ψυχοκινητικά παιχνίδια, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια , ασκήσεις φαντασίας και αυτοσχεδιασμούς, τα παιδιά οργανώνονται, διασκεδάζουν , αλληλεπιδρούν με τα άλλα παιδιά , ενώ οι γονείς συλλέγουν ιδέες που μπορούν να εντάξουν και στο παιχνίδι στο σπίτι.

Που: Στο Petit Paris , Π.Φαλήρου 2130097714 – 6940053122

Και στο PilatesByMandy , Ν. Σμύρνη Οδός Ψαρών 2, Νέα Σμύρνη(σύνορα με Παλαιό Φάληρο – τηλ. 210 90 18 969 και 6981 055 327)

Κόστος συμμετοχής (γονέας και παιδί) 10 ευρώ.

Δηλώστε συμμετοχή- περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Σχεδίαση και υλοποίηση μαθήματος: Ανδριανή Ξιάρχου (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ Αθηνών)

11242036_10155613798710593_1504680674_o

 

 

 

No comments

Leave a reply