Χάσε βάρος με 30 λεπτά τρέξιμο

1 Posted by - July 20, 2019 - Workout

Ναι, μπορείς να χάσεις βάρος αν αρχίσεις να τρέχεις για 30 λεπτά. Εάν θέλεις να πετύχεις την απώλεια λίπους, πήγαινε για ένα απλό τρεξιματάκι. Ακόμη και 30 λεπτά τη φορά μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα κιλά, ειδικά αν προσέχεις λίγο την διατροφή σου.

Δεν χρειάζεται καν να τρέχεις σε καθημερινή βάση.  Μπορείς να βάλεις το τρέξιμο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου τρεις με τέσσερις φορές. Αν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις την καθημερινότητα σου, φρόντισε – τις ημέρες που δεν τρέχεις – να αφιερώνεις μερικά λεπτά για κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης, προκειμένου να συντηρείς την δύναμη σου και να μπορείς να ανταπεξέλθεις στο τρέξιμο σου.

Για τους κανονικούς δρομείς, το τρέξιμο 30 λεπτών δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Όταν το σώμα έχει συνηθίσει  σε μια δραστηριότητα, χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για να το κάνει. Γι αυτό, μόλις  δουλέψεις αρκετά με το τρέξιμο, τότε θα μπορείς να προσθέσεις στην προπόνηση σου την ταχύτητα ή υψηλής έντασης διαστήματα για να αυξήσεις την καύση θερμίδων.

Εάν είσαι από τις περιπτώσεις που έχουν ασχοληθεί λίγο ή καθόλου  με το τρέξιμο, είναι πιθανό να αισθανθείς αρκετή κούραση και πείνα μετά το τέλος ενός 30λεπτου τρεξίματος. Να έχεις στο μυαλό σου πως η άμεση κατανάλωση πολλών θερμίδων θα κάνει πολύ πιο δύσκολη την απώλεια βάρους, αν δεν υπάρξει έλλειμμα θερμίδων.  Γι αυτό, διατήρησε πιο υγιεινές επιλογές, να τρως αργά και όχι λαίμαργα  και να μην ξεχνάς το σνακ ενέργειας μισή ώρα πριν το 30λεπτο τρέξιμο σου.  Έχοντας πάρει ένα υγιεινό σνακ πριν από την προπόνηση, θα διατηρήσεις τα ενεργειακά σου επίπεδα και θα εμποδίσεις το αίσθημα της εξάντλησης.

No comments

Leave a reply