Αυτός είναι ο οδηγός για να ένα καλό ξεκίνημα στο γυμναστήριο

2 Posted by - August 31, 2020 - Motivation

Ανεξάρτητα από το πόσο έτοιμος είσαι να μπεις σε έναν Fitnessρυθμό , η πραγματικότητα είναι πως, αν θέλεις να είσαι Fit,  θα πρέπει να «ξεβολευτείς» και να ορίσεις την ώρα εκείνη όπου θα κουραστείς λιγάκι, ωστόσο θα κάψεις θερμίδες και θα δυναμώσεις το σώμα σου.

Αν θέλεις να έχεις την ευεξία, να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά ή να διατηρήσεις την σιλουέτα σου, η γυμναστική – σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή-, θα μπορούσε να γίνει μια καλή ρουτίνα.

Αν είσαι από αυτούς που τους φαίνεται βουνό η σωματική άσκηση, σκέψου πως όλοι υπήρξαν αρχάριοι όταν μπήκαν για πρώτη φορά στο γυμναστήριο. Ακόμη και οι επαγγελματίες.

 

Ξεκίνα με ένα καλό τέντωμα και προθέρμανση

Για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε ένα -ήπιο για αρχή – πρόγραμμα, καλό είναι να προετοιμάσει το σώμα σου για αυτό. Να «προειδοποιήσεις» το σώμα σου για την επιβάρυνση που θα υποστεί, ώστε να είναι έτοιμο και να αποφύγεις κάθε τραυματισμό.

Ακολούθησε τους κανόνες

Σε κάθε γυμναστήριο, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Μην ξεχνάς να έχεις πάντα μαζί σου την πετσέτα σου, όπου θα την τοποθετείς πριν καθίσεις ή ξαπλώσεις σε ένα όργανο γυμναστικής ή σε στρώμα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, να χρησιμοποιείς αντισηπτικά μαντηλάκια, πριν και μετά την χρήση κάθε οργάνου.  Επίσης, καλό είναι να σκέφτεσαι πως το γυμναστήριο δεν είναι ιδιωτικό χώρος και δεν είναι ορθό να μαζεύεις τον εξοπλισμό που χρειάζεσαι στην γωνία που γυμνάζεσαι. Ίσως να χρειάζονται και άλλοι τα ίδια όργανα όση ώρα  δεν τα χρησιμοποιείς.

Φτιάξε το πρόγραμμα σου

Όταν φτάσεις στο γυμναστήριο, είναι καλό να ξέρεις τι θα κάνεις, ώστε να μην χάνεις χρόνο. Αν δεν έχεις καμία γνώση στο τι θα κάνεις, ζήτα από έναν γυμναστή να σου βγάλει πρόγραμμα και να σου δείξει τις ασκήσεις. Έπειτα βάλε τα ακουστικά με την αγαπημένη σου μουσική και μην αφήνεις το διάλειμμα να διαρκεί παραπάνω από αυτό που σε συμβουλεύει το πρόγραμμα σου. Αν μπορείς να ολοκληρώσεις μια καλή προπόνηση σε 40 ή 50 λεπτά, γιατί να μείνεις στο γυμναστήριο 90’ – όχι απαραίτητα αποδοτικά -;

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

evelina

No comments

Leave a reply