Θέλεις πολύ να είσαι αδύνατη; Αφού το θέλεις, μπορείς – Καν’ Το εύκολο!

23 Posted by - February 16, 2019 - Nutrition

Θέλεις να χάσεις κιλά, να δεις τη μέση σου πιο λεπτή, να χωρέσεις σε αυτό το skinny τζιν που τόσο πολύ σου αρέσει; Αν και πολύ κακώς,  η άνοιξη είναι η μόνη εποχή που θυμόμαστε ότι πρέπει, να κάνουμε κάτι –επειγόντως- για το σώμα μας. Αυτή τη φορά, ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι πιο νωρίς, χωρίς να μας πιέζει ο χρόνος.
Δεν χρειάζεται να επιμείνουμε σε αυστηρές δίαιτες και να τρέχουμε όλη μέρα.
Μπορούμε απλώς να δούμε κάποια διατροφικά «κολπάκια» που είναι ικανά να μας κάνουν περήφανες για το σώμα μας.

1.Να τρως φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το βάρος μας και να δούμε σύντομα τη μέση μας να λεπταίνει. Με μια τέτοια διατροφή βελτιώνουμε τον μεταβολισμό, βοηθάμε στην καύση του λίπους, μειώνουμε το φούσκωμα και όλα αυτά είναι χαμηλά σε θερμίδες.
Εάν δεν μπορείς να φας τα λαχανικά ή τα φρούτα ωμά, μπορείς εναλλακτικά να κάνεις σούπες, smoothies και σαλάτες.

2. Μείνε ενυδατωμένη
Είναι σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό κάθε μέρα. Πιες ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί,  5-6 ποτήρια νερό όλη την ημέρα, όπως και ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι το βράδυ. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να πίνεις τουλάχιστον 3 ποτήρια νερό με λεμόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το λεμόνι με το νερό είναι πιο υγιεινό από το τσάι και τον καφέ. Βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού αλλά και στο να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

3. Κάνε «φίλο» σου το γιαούρτι
Αν είμαστε ανυπόμονοι να χάσουμε βάρος και να αποκτήσουμε λεπτή μέση, το γιαούρτι είναι ίσως το σνακ μας. Απέφυγε την αγορά γιαουρτιού με γεύση φρούτων. Περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που δεν βοηθούν στο να χαθεί το βάρος. Προσπάθησε να τρως ένα απλό ελληνικό γιαούρτι. Αν θέλεις το γιαούρτι σου με γεύση φρούτων, ρίξε εσύ το αγαπημένο σου φρούτο μέσα σε αυτό.

4. Μην απορρίπτεις τους υδατάνθρακες
Πολλά άτομα που κάνουν δίαιτα απομακρύνουν τελείως από την διατροφή τους υδατάνθρακες. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες κακοί. Υπάρχουν υδατάνθρακες που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το βάρος σου υπό έλεγχο. Φρόντισε λοιπόν να καταναλώνεις υδατάνθρακες – για να έχεις και ενέργεια- όπως δημητριακά ολικής άλεσης και καστανό ρύζι.

5. Μείωσε το κρέας και προσθέστε το ψάρι στη διατροφή σου
Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών τακτικά βοηθά στην καύση του λίπους, τη βελτίωση της δύναμης του εγκεφάλου, στο δέρμα και γενικά στην υγεία μας. Ο σολομός είναι μια καλή επιλογή, αν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις. Κατά το μαγείρεμα ψαριών, απέφυγε τη χρήση φυτικών ελαίων. Επέλεξε ελαιόλαδο ή καθόλου λάδι.

Μη ξεχνάς ότι τα διατροφικά «κόλπα», από μόνα τους δεν θα είναι ποτέ αρκετά. Για να έχουμε μια μέση δαχτυλίδι, χάνοντας το περιττό λίπος και τα κιλά, θα πρέπει να κάνουμε και λίγο γυμναστική.
Βάλε την άσκηση στη ζωή σου, ακόμα και αν είναι για λίγα λεπτά την ημέρα. Όταν θέλουμε κάτι, μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Άλλωστε, σημασία έχει ο στόχος.

 

No comments

Leave a reply