3 πράγματα θέλεις στην προπόνηση σου για να κάψεις περισσότερες θερμίδες

101 Posted by - December 6, 2019 - Workout

Θέλεις να χάσεις βάρος και να καταφέρεις να αλλάξεις το σώμα σου. Η τακτική προπόνηση είναι ο σωστός τρόπος, ωστόσο για να δεις την διαφορά χωρίς να αυξήσεις τον χρόνο της άσκησης, σημείωσε 3 πράγματα που πρέπει να κάνεις σε κάθε προπόνηση, για να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να πετύχεις τους στόχους σου πιο γρήγορα.

Μπορεί η άσκηση σου να έχει διάρκεια, να την κάνεις σωστά και μέχρι το τέλος, αλλά στην περίπτωση που συγκεντρώνεσαι μόνο σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, πχ μόνο τρέξιμο ή μόνο γιόγκα ή μόνο Pilates,  είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα φτάσεις σε ένα όριο, χωρίς να βλέπεις ουσιαστική αλλαγή στο σώμα σου. Προσπάθησε να αλλάξεις τις προπονήσεις σου  κάθε μέρα για να κρατηθεί το σώμα και το μυαλό σου σε εγρήγορση. Ανακάτεψε είδη άσκησης και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς, τη σειρά που κάνεις τα πράγματα, την ταχύτητα και το βάρος που έχεις συνηθίσει να σηκώνεις. Αν είσαι από αυτούς που αγαπούν το τρέξιμο και δεν το αλλάζουν με τίποτα, άλλαξε την διαδρομή, τον χρόνο , την ταχύτητα. Φτιάξε τις διαλειμματικές σου προπονήσεις, έτσι ώστε οι χρόνοι μεταξύ τρεξίματος και διαλείμματος να είναι διαρκώς διαφορετικοί.

Όταν κάνεις αερόβια άσκηση, είτε πρόκειται για τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση, ή σχοινάκι, μπορείς να συμπεριλάβεις μικρά διαστήματα πιο έντονα – πιο γρήγορα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι θα σε βοηθήσουν να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να στοχεύσεις στο λίπος της κοιλιάς. Ξεκίνησε εύκολα την αυξομείωση ταχύτητας, προσθέτοντας 5 διαστήματα έντονης δραστηριότητας των  30 δευτερολέπτων, σε μια προπόνηση 30 λεπτών. Με τον καιρό θα μπορείς να αυξήσεις το χρονικό διάστημα της ταχύτητας, τη συχνότητα ενώ θα αντιλαμβάνεσαι ότι αυξάνεις την αντοχή σου.

Εργαζόμαστε έξυπνα, εξοικονομούμε χρόνο και γυμνάζουμε συγχρόνως όλο μας το σώμα. Γιατί να γυμνάσεις μόνο τα πόδια σου, όταν συγχρόνως μπορούν να δουλεύουν και τα χέρια σου; Πχ. όταν κάνεις κάθισμα ή προβολές, μπορείς συγχρόνως να γυμνάζεις τα χέρια σου με ένα λάστιχο ή με αλτηράκια.   Προσπάθησε να δουλεύεις με συνδυαστικές ασκήσεις, οι οποίες εκτός του ότι θα σε ενδυναμώσουν, – λόγω της δυσκολίας τους- θα σε βοηθήσουν να πολλαπλασιάσεις τις καύσεις σου.

evelina-nukta-1-e1424281402679Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

No comments

Leave a reply