4 βήματα για να έχεις την καθημερινότητα ενός Fitness girl

11 Posted by - November 30, 2020 - Motivation

Είσαι έτοιμη να μπεις σε πρόγραμμα; Δυστυχώς, οι διακοπές τελείωσαν και οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει στις δουλειές μας, σε μια κλασσική καθημερινότητα μέσα στην οποία πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να έχουμε και αυτό το κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, να ξεφεύγουμε και να αποκτούμε ενέργεια.  Γι αυτό τον λόγο, αυτή τη φορά ας αποφασίσουμε πως μαζί με όλες τις υποχρεώσεις, ο στόχος μας είναι να χάνουμε λίπος και όχι να παίρνουμε.

Ας αρχίσουμε, προσπαθώντας να ελέγχουμε τις θερμίδες που λαμβάνουμε καθημερινά. Αν πετύχεις το κατάλληλο έλλειμμα θερμίδων, θα πετύχεις και την απώλεια βάρους. Αν σε βοηθάει, σημείωνε κάθε τι που τρως με την βοήθεια ενός appπου σε ενημερώνει για τις θερμίδες κάθε γεύματος.

Προσπάθησε να έχεις σε κάθε γεύμα άπαχη πρωτεΐνη και λαχανικά. Για την πρωτεΐνη, χρειάζεσαι περίπου 0,8 έως 1,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους, ανάλογα με το βάρος σου, το φύλο σου και το πόσο δραστήριο άτομο είσαι.  Επέλεξε τρόφιμα όπως σολομό, κοτόπουλο χωρίς πέτσα, αυγά. Συνόδευσε το γεύμα σου με σπανάκι, μπρόκολο,  κουνουπίδι, πιπεριές, μανιτάρια, κολοκυθάκια.

Μην παραμελείς την άσκηση σου. Συνδύασε την αερόβια άσκηση με την άσκηση δύναμης.  Μην αποφεύγεις να σηκώνεις βάρη για την διατήρηση μιας καλής μυϊκής μάζας και την κατανάλωση επιπλέων καύσεων.

Μην περιμένεις να γίνει κάποιο θαύμα. Να είσαι συνεπής στο πρόγραμμα σου και να έχεις υπομονή. Αν ακολουθείς ένα πρόγραμμα και δεν κάνεις πολλές ατασθαλίες, θα φτάσεις σύντομα στο αποτέλεσμα που θα σε ικανοποιήσει.

Εβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor
evelinanykta@gmail.com

@evelinanykta

evelina

No comments

Leave a reply