4 κανόνες για να σε βοηθήσει το πρωινό σου στην απώλεια βάρους

35 Posted by - March 31, 2018 - Nutrition

Tο να παραλείψεις γεύματα δεν είναι ποτέ καλό για οποιαδήποτε προσπάθεια απώλειας βάρους. Ειδικά όταν το γεύμα αυτό, είναι το πρωινό! Το πρωινό, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και σε βοηθάει να κάψεις περισσότερες θερμίδες κατά την διάρκεια της ημέρας. Επίσης, ένα καλό πρωινό, σε κάνει να νιώθεις χορτασμένος, οπότε μπορείς να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες αργότερα. Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, κράτησε στο μυαλό σου αυτούς τους 4 κανόνες για το πρωινό σου.

Πάρε το πρωινό σου σε διάστημα μιας ώρας από την στιγμή που θα ξυπνήσεις.
Η χρονική στιγμή του πρώτου γεύματος είναι σημαντική. Το καλύτερο είναι να παίρνεις το πρωινό σου σε διάστημα μισής ώρας από το ξύπνημα. Όταν παίρνεις νωρίς το πρωινό, σε βοηθά να διατηρήσεις τον κιρκαδικό ρυθμό σου, ενισχύει τον μεταβολισμό και θρέφει την μυική ανάπτυξη.

Στόχευσε στις πρωτεΐνες και όχι στην ζάχαρη.
Μπορεί τα pankakes με σιρόπι να ακούγονται υπέροχα για ένα κυριακάτικο πρωινό, όμως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις συχνά. Επιλογές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες όπως τα αυγά, smoothies με φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως και καρύδια, είναι χαμηλότερα σε θερμίδες και παρέχουν περισσότερη ενέργεια.

Φάε το λιγότερο 8 γραμμάρια φυτικών ινών
To μυστικό για να χάσεις βάρος, είναι να τρως φαγητά τα οποία σε κάνουν να νιώθεις κορεσμό έτσι ώστε η πείνα να μην σε οδηγεί να τρως φαγητά υψηλά σε θερμίδες. Για το πρώτο γεύμα της ημέρας, επίλεξε πολλές φυτικές ίνες (το λιγότερο 8 γραμμάρια).

Μην υπερβάλλεις με τις θερμίδες.
Εξαρτάται από το βάρος σου, τον στόχο σου για απώλεια βάρους αλλά και το τι τρως κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Είναι σημαντικό να κρατάς το πρωινό σου μεταξύ των 300 και των 500 θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι πιθανός δεν θα παρασυρθείς από ένα ντόνατ των 390 θερμίδων. Κάνε επιλογές με χαμηλές θερμίδες όπως : ομελέτα λαχανικών, smoothies πρωτεϊνών, φρέσκα φρούτα, τοστ ολικής αλέσεως και πολτό βρώμης. Επίσης, ένα μπολ δημητριακών είναι εξαιρετική επιλογή, αρκεί να προσέχεις τις θερμίδες τους.

 

 

 

No comments

Leave a reply