4 Λεπτά- 2 Ασκήσεις και κρατάμε σε εγρήγορση τους γλουτούς μας

58 Posted by - February 7, 2018 - Workout

Όταν δεν μπορούμε όλοι να αφιερώσουμε χρόνο σε ένα πλήρες ασκησιολόγιο, κάτι πρέπει να κάνουμε για να νιώσουμε ότι δεν αφήνουμε τον εαυτό μας.

Γι αυτό, «κλέβουμε» μόλις 4’ απο το πρόγραμμα μας και δυναμώνουμε… για την ώρα τους γλουτούς μας. Με δυο ασκήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των γλουτών, μπορούμε σίγουρα να τους ενεργοποιήσουμε. Να τους ξυπνήσουμε!

 

Κρατήστε χρόνο ή για μεγαλύτερη ευκολία κατεβάστε το Tabata, το application που σου δίνει τον χρόνο να ολοκληρώσεις σε τετράλεπτα μια διαλειμματική προπόνηση.

Ξεκίνα και κάνε εναλλάξ τις δυο αυτές ασκήσεις για 20’’ την  κάθε μια, με 10” διάλειμμα.

Ακούμπησε τις παλάμες και τα γόνατα στο έδαφος. Κράτησε την πλάτη ίσια και τους καρπούς στην ίδια ευθεία με τους ώμους. Εκτείνουμε το πόδι τόσο, όσο να βρίσκεται σε ευθεία με τον κορμό. Λυγίζουμε και τεντώνουμε για 20’’. Μετά το διάλειμμα, συνεχίζουμε με το άλλο. 


IMG_8369

Χωρίς να αλλάξουμε στάση, συνεχίζουμε διατηρώντας το γόνατο ψηλά και πλάι. Κατεβάζουμε, ανεβάζουμε στον ίδιο χρόνο και τις επαναλαμβάνουμε.

IMG_8370

Κάπως έτσι μπορούμε να μπούμε σε ρυθμό, με τον καιρό να αυξήσουμε τον αριθμό των ασκήσεων και να κάνουμε μια ολοκληρωμένη διαλειμματική προπόνηση τεσσάρων τετραλέπτων, γυμνάζοντας όλο μας το σώμα!

No comments

Leave a reply