4 συμβουλές να “ξεκολλήσεις” την ζυγαριά σου και να συνεχίσεις να χάνεις βάρος

8 Posted by - November 22, 2018 - Motivation

Έχεις ξεκινήσει την πορεία σου για απώλεια βάρους αλλά αισθάνεσαι ότι κάπου έχεις κολλήσει; Δεν χρειάζεται να απογοητευτείς και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Είναι σημαντικό να βλέπεις την προοδευτικότητα σε κάθε προσπάθεια σου και είναι φυσικό να μην νιώθεις όμορφα αν δεν βλέπεις την αλλαγή στο σώμα σου. Όλα τα πράγματα (όπως και τα προγράμματα) πρέπει  να ανανεώνονται. Έτσι και η μηχανή του οργανισμού σου.  Κάπου εκεί  θα πρέπει να μπεις στην δράση, να «ξυπνήσεις» και πάλι τον οργανισμό σου και να συνεχίσεις να χάνεις βάρος. Μην αποθαρρύνεσαι λοιπόν, βρες τα σωστά βήματα και μπες πάλι στον δρόμο της απώλειας βάρους.

1. Άλλαξε τα όλα!
Αν έχεις συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής, όσο δυνατό και να είναι, ήρθε η ώρα να το αλλάξεις. Το σώμα συνηθίζει και χρειάζεται εκ νέου την «έκρηξη» για να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω. Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης και άσκησης δύναμης είναι το καλύτερο που μπορείς να επιλέξεις, ανανεώνοντας διαρκώς το ασκησιολόγιο, την ένταση και τον χρόνο.

2. Μην σαμποτάρεις τον εαυτό σου!
Όλοι θέλουμε να τρώμε τα πάντα. Ωστόσο, αν θέλεις πραγματικά να χάσεις το λίπος, είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις τι καταναλώνεις σε κάθε σου γεύμα. Τουλάχιστον, μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι ορθό να τρως μόνο «καθαρές» τροφές και στην συνέχεια να επαναφέρεις σιγά σιγά στο πρόγραμμα σου τις αγαπημένες σου τροφές, χωρίς να καταστρέψεις την πρόοδο σου.

.3. Θερμίδες και διατροφική αξία!
Μας ενδιαφέρει πολύ να υπολογίσουμε πόσες θερμίδες πρέπει να λαμβάνουμε την ημέρα προκειμένου να χάσουμε βάρος, ωστόσο μας νοιάζει, να μην παραβλέπουμε την διατροφική αξία της κάθε τροφής που επιλέγουμε να φάμε. Για παράδειγμα, αν έχεις υπολογίσει ότι οι θερμίδες που θέλεις να παίρνεις ημερησίως είναι 1500, καλό είναι να ελέγχεις την περιεκτικότητα των τροφών σου, όσον αφορά την πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά, τα σάκχαρα. Στον υπολογισμό για το πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνεις προκειμένου να χάσεις βάρος, δες επίσης πόσα γραμμάρια από αυτές τις θερμίδες πρέπει να προέρχονται από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, σάκχαρα, λιπαρά για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα της εξέλιξης της προόδου σου.

4. Δεν ξεχνάμε τα ενδιάμεσα γεύματα!

Τα ενδιάμεσα γεύματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγεις την πείνα και να ενισχύσεις την  απώλεια βάρους, αρκεί να έχεις επίγνωση της ποσότητας της τροφής που μπορείς να καταναλώσεις. Σκοπός ενός σνακ είναι να κρατάς ενεργό το σύστημα σου, τον μεταβολισμό, τον οργανισμό σου ώστε να συνεχίζει να καίει. Γι αυτό, επέλεξε κάτι που να μην ξεπερνάει τις 150 θερμίδες.   .

 

evelinaΕβελίνα Νύκτα
Personal Trainer/ Fitness Editor/ Wellness Expert
evelinanykta@gmail.com

 

 

No comments

Leave a reply