4 τρόποι να προπονηθείς με τον σκύλο σου

4 Posted by - October 28, 2017 - Motivation

Διασκεδάστε τον σκύλο σας και γυμναστείτε μαζί του!
Ο χρόνος περιπάτου με τον σκύλο σας, θα μπορούσε να γίνει περισσότερο ωφέλιμος τόσο για εσάς, όσο για τον πιστό σας φίλο. Άλλωστε, ο σκύλος έχει ανάγκη να τρέξει, να «κουραστεί» και να χαρεί την βόλτα του. Όσο περισσότερο κινείστε εσείς, τόσο ο σκύλος σας θα το ευχαριστιέται.
Είναι ευκαιρία λοιπόν, να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτό, κάνοντας μια δυνατή προπόνηση.

1. Τρέξιμο
Το τρέξιμο είναι η καλύτερη προπόνηση που μπορείτε να κάνετε μαζί με τον σκύλο σας. Τα γλυκά τετράποδα, λατρεύουν την ταχύτητα – δύσκολα θα κουραστούν – και δεν θα σας που ποτέ «όχι» στην κάθε σας προσπάθεια, να βγάλετε μια προπόνηση. Άλλωστε, ο καθαρός αέρας και η παρέα του αφεντικού τους, είναι για αυτά, τα πάντα.

2. Σπριντ
Αν σας φαίνεται «επώδυνη» η διαλλειματική προπόνηση, με αυξομείωση αντοχής, δοκιμάστε την με τον σκύλο σας. Κατά την διάρκεια των σπριντ, και με «κίνητρο» να φτάσετε τον άπιαστο σκύλο σας, ίσως η κουραστική αυτή άσκηση, να γίνει λίγο διασκεδαστική.

3. Ανεβείτε σκαλοπάτια
Ο σκύλος, μπορεί να κάνει τα πάντα. Σημασία λοιπόν έχει, να δούμε, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Τα σκαλοπάτια, είναι η καλύτερη ευκαιρία να γυμνάσετε τα πόδια και τους γλουτούς σας. Εντοπίστε σκαλοπατάκια (πχ σε γήπεδο) και ξεκινήστε το γρήγορο ανεβοκατέβασμα. Αν δεν το έχετε ξανακάνει, δεν θα σας φανεί πολύ εύκολο – όλα θέλουν τον χρόνο τους. Από την άλλη, ο σκύλος, θα το ευχαριστηθεί σίγουρα. Με τον καιρό, θα ισχύσει το ίδιο και με εσάς.

4. Παιχνίδια με μπάλα
Αυτό, το γνωστό παιχνίδι με την μπάλα που τα σκυλάκια, τρελαίνονται να το κυνηγούν. Άλλωστε, αν έχετε αφιερώσει έστω 20 λεπτά παίζοντας με ένα μπαλάκι, θα έχετε αισθανθεί την κούραση που προκαλεί.
Βρείτε ένα μεγάλο χώρο, στοιχίστε μερικά μπαλάκια ανά μερικά μέτρα και ξεκινήστε την προπόνηση σας. Αρχίστε να πετάτε τα μπαλάκια, -όπου σκύλος σας, θα αναζητεί μανιωδώς – και συνεχίστε στέλνοντας τα μπαλάκια πάλι πίσω. Επαναλάβετε άλλες δυο φορές με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Με αυτές τις ασκήσεις, εσείς θα φτιάξετε την φυσική κατάσταση και το σώμα σας, ενώ ο σκύλος σας θα έχει το καλύτερο αφεντικό του κόσμου.

 

No comments

Leave a reply