5 διασκεδαστικές τεχνικές να χάσεις βάρος και να παραμείνεις σε πρόγραμμα

23 Posted by - February 27, 2018 - Motivation

Έχεις προσπαθήσει πολλές φορές να γυμναστείς και να χάσεις βάρος αλλά εξελίσσεται σε κάτι βαρετό και τα παρατάς; Αυτή τη φορά, δες τον στόχο σου με πιο διασκεδαστικό μάτι και χρησιμοποίησε κάποιες τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να επιμείνεις και να παραμείνεις σε πρόγραμμα μέχρι το τέλος.


Κάντο να σε… φωνάζει!

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να αφήσεις τον καναπέ σου για να ξεκινήσεις τις ασκήσεις, ωστόσο έχεις σκεφτεί την περίπτωση να έχεις κάποιο «σημάδι» που να σε  κινητοποιεί; Εξοπλίσου με τα απαραίτητα και τοποθέτησε τα σε περίοπτη θέση. Θα μπορούσες να έχεις βαράκια κάτω από το τραπέζι ή χρωματιστά λάστιχα κάπου κοντά στον καναπέ. Επέλεξε τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο και αξιοποίησε το.  Άλλωστε, τα πιο εύχρηστα είναι και τα πιο οικονομικά. Μπορείς να τα έχεις!

Γέμισε τον κουμπαρά σου!
Φτιάξε τον δικό σου «τιμοκατάλογο» για κάθε προπόνηση που θα καταφέρνεις να ολοκληρώσεις και αντάμειψε τον εαυτό σου με ένα ποσό.  Θα μπορούσες να γεμίσεις τον κουμπαρά σου, βάζοντας ένα ποσό κάθε φορά που θα κάνεις τις ασκήσεις σου. Είναι και αυτό ένα κίνητρο τόσο να γυμναστείς, όσο και να μαζέψεις χρήματα. Αν έβαζες 1 ή 2ευρώ στον κουμπαρά κάθε φορά που  πηγαίνεις για τρέξιμο ή που κάνεις μια προπόνηση δύναμης, σε βάθος χρόνου και θα έχεις χάσει λίπος αλλά και θα έχεις μαζέψει χρήματα

 

«Κλήρωσε» την προπόνηση σου
Παίξε με τις προπονήσεις σου, φτιάξε διαφορετική για κάθε μέρα και γράψε το κάθε πρόγραμμα σε διαφορετικό χαρτάκι. Πάρε ένα όμορφο βάζο, δίπλωσε τα χαρτάκια και ρίξε τα μέσα. Κάθε πρωί, τράβα ένα και δες τι σου… κλήρωσε για σήμερα. Κάνε την Fitness εβδομάδα σου διασκεδαστική.

 

Μοιράσου τον στόχο σου
Πολλές φορές, το να λέμε ότι είμαστε σε διατροφή ή ακολουθούμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, μπορεί να μας κρατήσει περισσότερο σε εγρήγορση. Και αυτό, γιατί δεν θέλουμε να αποδειχτούμε αδύναμοι. Αντιθέτως, όλοι θέλουμε να τηρούμε αυτό που λέμε, να πετυχαίνουμε τον στόχο μας και να αποδείξουμε ότι το κάναμε όπως έπρεπε και τα καταφέραμε.

 

Τα τάπερ είναι της μόδας
Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ό,τι  φτιάχνουμε μόνοι μας. Κι αν δεν σου είναι ευχάριστο να κουβαλάς τάπερ, φτιάξε τα δικές σου ξεχωριστές συσκευασίες. Κράτησε τα γυάλινα  βάζα από τροφές, ζωγράφισε τα και βάλε ετικέτες για το κάθε σου γεύμα.  Ίσως έτσι, τόσο η διαδικασία, όσο και το περιεχόμενο θα σου είναι πιο ευχάριστα.

 

Για κάποιους είναι πιο εύκολο να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα και για κάποιους άλλους πιο δύσκολο. Ωστόσο, όλοι χρειαζόμαστε ένα κίνητρο, ακόμα και αν χρειάζεται να επιστρατεύσουμε κάποιες μικρές- τουλάχιστον διασκεδαστικές-  τεχνικές.

No comments

Leave a reply