5 λόγοι να γίνει το κολύμπι μια από τις πρώτες δραστηριότητες του παιδιού σου

13 Posted by - October 1, 2020 - Kids

Τα παιδιά πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να δραστηριοποιούνται, να αθλούνται, να ανακαλύπτουν πράγματα που μπορεί να τους αρέσουν και να εξελίσσονται σε αυτά. Κάθε είδους δραστηριοποίηση είναι ικανή να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις πνευματικές, κοινωνικές και κινητικές δεξιότητες του παιδιού. Μια τέτοια δραστηριότητα είναι το κολύμπι, με την βασική εκπαίδευση να θεωρείται απαραίτητη για όλα τα παιδάκια, καθώς ο σωστός τρόπος να κολυμπάς στο νερό αποτρέπει πιθανό κίνδυνο στις θάλασσες τα καλοκαίρια, προσφέρει αυτοπεποίθηση στο παιδί και γυμνάζει όλο του σώμα.

Βελτιώνει τις κινητικές δεξιότητες.
Ο συντονισμός χεριών-ποδιών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της κολύμβησης. Θα  να δείτε τα παιδάκια να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα δεξιοτεχνίας από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κολύμβησης. Τα πολύ μικρά παιδάκια, που δουλεύουν το συντονισμό χεριών και ποδιών στα πρώτα τους μαθήματα στην πισίνα,  τους βοηθάει να αυξήσουν την γνώση τους για το πως κινούν το σώμα τους.

Ένας πολύ καλός τρόπος να ξεφύγουν από το tablet και τον καναπέ
Σε εποχή που η παχυσαρκία στα παιδιά είναι σε αυξημένο επίπεδο, η κολύμβηση είναι μια πολύ καλή δραστηριότητα προκειμένου να βρουν τα παιδάκια ενδιαφέρον σε μια δραστηριότητα που θα τους προσφέρει και την εκγύμναση. Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα για όλο το σώμα, βοηθά στην οικοδόμηση των μυών και στην καύση λίπους ταυτόχρονα.

Ανοίγει τις πόρτες σε άλλες δραστηριότητες.
Μόλις τα παιδιά καταφέρουν να κολυμπήσουν, ανοίγεται μπροστά τους ένας νέος κόσμος  δραστηριοτήτων στο νερό. Αφού αγαπήσουν το νερό και μάθουν να κολυμπούν, μπορείτε σε βάθος χρόνου να τα εμπιστευτείτε σε δραστηριότητες όπως το θαλάσσιο σκι, το σερφ, το ράφτινγκ και τις νεροτσουλήθρες.

Μειώνεται ο κίνδυνος πνιγμού
Σύμφωνα με έρευνα, όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να στείλουμε τα παιδιά δίπλα σε ειδικούς ώστε να μάθουν να κολυμπούν σωστά, μειώνεται ο κίνδυνος πνιγμού κατά 88 τοις εκατό. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά ότι όλα τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και μέχρι να μάθουν πώς να κολυμπήσουν, θα πρέπει να παρακολουθούν ομαδικά ή ιδιαίτερα μαθήματα κολύμβησης προς αποφυγή κινδύνου όταν βρίσκονται σε θάλασσα.

Τα παιδιά των γονέων που δεν ξέρουν πώς να κολυμπήσουν είναι λιγότερο πιθανό να μάθουν
Οι γονείς συχνά προβάλουν τον δικό τους φόβο επάνω στα παιδιά τους. Έτσι, όταν ένας γονέας δεν ξέρει να κολυμπά, υπάρχει πιθανό να μην μάθει ούτε το παιδί. Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ενήλικα να μάθει πώς να κολυμπά, καθώς μπορεί συγχρόνως με το παιδί του, να μάθει και ο ίδιος ώστε να είναι σε ασφαλέστερη θέση όταν βρίσκονται μαζί στο νερό.

 

No comments

Leave a reply